Podeli
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Smrt Džordža Flojda podigla je cele SAD na noge. Amerika, ona prava, slobodarska, stala je u zaštitu afro-američke zajednice i digla glas protiv rasne diskriminacije.

Među njima je i Nikola Vučeviuć, NBA zvezda Orlanda.

PROČITAJTE JOŠ

“Kada sam video šta se desilo, bio sam ljut i razočaran da se to još dešava u našoj zemlji. Pokret koji se dešava je pokazao da smo spremni da budemo odgovorni i da je vreme za promene. Šta je dosta – dosta je. Na ovoj planeti nema mestu rasizmu. Svi smo ljudi i svi smo isti. Boja kože ne sme da pravi razliku. Odrastao sam u Belgiji sa dva prijatelja, od koji je jedan Afrikanac, a drugi Azijat. Nikada nismo gledali boju kože. Nikad nisam razumeo razliku (u boji kože). Veoma sam tužan. Nadam se da će pokret (Što je dosta – dosta je) naučiti mlade i stare, sve, jer su nam potrebne promene”, rekao Vučević u video razgovoru sa novinarom “Foks sportsa”, Danteom Marčitelijem.

Razgovor se posle vratio na košarkaški teren, odnosno na nastavak NBA sezone u “Dizni centru”, nedaleko od Orlanda.

“Drago mi je da se NBA vraća, zbog nas i navijača koji će nam nedostajati na tribinama, jer u plej-ofu su uvek dvorane ispunjene, preko 20.000 gledalaca. Ali, šta je – tu je. Daćemo sve što je do nas. Biće drugačije jer u julu i avgusti, kada su termini, obično smo na odmoru. Ali, drago mi je što se braćamo”, dodao je Vučević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram