Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je pred meč 16. kola ABA lige protiv Cibone, da njegova ekipa mora da spreči tranziciju i poene iz drugog napada hrvatskog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igramo protiv jako dobrog tima koji je pretrpeo promene u odnosu na početak sezone. Dolaskom Markote, Planinića i Rejnoldsa dobili su iskustvo i kvalitet, pogotovo na pozicijama jedan i pet. To je ekipa koja poseduje napadački arsenal, odlikuje ih kvalitetna tranzicija, pokušavaju da valorizuju sav svoj talenat“, rekao je Jovanović, prenosi klub.

Jovanović navodi da je Cibona brza i uporna ekipa, te da tim kvalitetom uspeva da istopi zaostatak za rivalima.

„Naša prva i osnovna ideja je da im ne dozvolimo tranziciju i poene iz drugog napada. Moramo pre svega da budemo okrenuti sebi i da brinemo o svojoj igri u odbrani i napadu, kao da pokušamo da uspostavimo neke standarde sa povišenom energijom i intenzitetom, što je veoma bitno ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata“, rekao je Jovanović.

Posle 15 odigranih kola ABA lige, Mega ima skor od deset pobeda i pet poraza, dok Cibona ima tri pobede i devet poraza. Ove dve ekipe su se do sada sastale 15 puta u ABA ligi uz skor 9:6 u korist Mege.

U poslednjem susretu ove dve ekipe, u okviru trećeg kola ove sezone, Mega je slavila u Zagrebu sa 73:77, a predstojeći duel u hali „Ranko Žeravica“ počinje u 12 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram