Foto: AP Photo/John Bazemore

Meč Atlante protiv Njujorka, kako sada stvari stoje, bio je poslednji u NBA karijeri Vinsa Kartera (43) koji je u najjačoj ligi na svetu proveo čak 22 sezone.

Vins Karter je planirao drugačije. I NBA je planirala drugačije, da na kraju tekuće sezone, 22. u karijeri, čime je postao NBA rekorder,  “Air Canada” odleti u legendu. Međutim, kako sada stvari stoje, meč Atlante i Njujorka bio je poslednji za Vinsa Kartera u dresu sa etiketom najjače lige na svetu.

“Tako čudna noć, ali iskreno sam zahvalan sam svakoj osobi tokom  ovog 22-godišnjeg putovanja. Ako je ovo zaista to, hvala svima na ljubavi i podršci za sve ove godine. Opušteno” , napisao je Karter na svom tviter profilu.

Legendarni košarkaš je pustio suzu na konferenciji posle meča sa Niksima u kom je upisao pet poena.

“Čudno mi je da pričam, ali to zovem karijera. Tehnički ostalo je još 15 utakmica. Ako ne, OK sam s tim. Čudno je, ispituju nas o svemu… Samo bih odsedeo tamo, kao “u readu je treba tako da se završi.”, rekao je Karter čije je NBA putovanje, posle trogodišnjih studija na Severnoj Karolini, počelo 1998. kada ga je Toronto izabrao s prvo pozicije na draftu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog neverovatnih fizičkih predispozicija oslikanih kroz fantastična zakucavanja Karter je dobio nadimak “Air Canada”, bio je osam puta učesnik al-stara, član trećeg “drim tima” koji je na OI u Sidneju osvojio Zlato, a on u finalu “preleteo” Frederika Vajsa.

Pored Reptorsa, najveći trag je ostavio u Nju Džersiju. Kasnije nije blistao, ali je u dresovima Feniksa, Dalasa, Memisa, Sakramenta i na kraju, Atlante, i dalke trudio da pomogne mlađim naraštajima, zbog čega je 2016. dobio nagradu za najboljeg saigrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram