Vili Rid
Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Vili Rid, iskusni Američki centar, i zvanično je postao novi igrač Budućnosti.

Kako je Nova.rs prethodno najavila Rid je zadužio dres podgoričkog kluba i tako razrešio problem trenera Petra Mijovića na poziciji „petice“.

PROČITAJTE JOŠ

Vili Rid je rođen 16. maja 1990. godine u Kanzas Sitiju. Proveo je dve godine na koledžu Sent Luis. Tokom karijere, proveo je tri sezone u NBA ligi. Branio je boje Bruklina, Majamija, Los Anđeles Klipersa i Detroita.

Tokom NBA karijere u proseku je ubacivao 5 poena uz 3.8 skokova po utakmici. Rid u Budućnost dolazi iz Solt Lejk Sitija, gde je u razvojnoj NBA ligi u proseku postizao 20,1 poen, uz 11.3 skokova i 1,7 blokada po meču.

Prošlu sezonu Rid je počeo u Olimpijakosu, ali je početkom januara došlo do raskida saradnje. Rid je ubacivao 6,5 poena uz 2,8 skoka po utakmici. Očekuje se da se Vili Rid priključi ekipi odmah po povratku iz Slovenije, gde Budućnost igra pripremne utakmice za narednu sezonu u kojoj su ambicije izuzetno velike, kako u šampionatu i Kupu Crne Gore, tako u ABA ligi i Evrokupu.

View this post on Instagram

Willie Reed je novi igrač plavo bijelih! ?⚪ Tridesetogodišnji američki centar novi je član Budućnost Volija! Willie Reed rođen je 16. maja 1990. godine u Kansas City-ju, visok je 211 cm. Proveo je dvije godine na koledžu Saint Louis. U profesionalnoj karijeri proveo je tri sezone u NBA-u igrajući za Brooklyn Nets-e, Miami Heat, Los Angeles Clippers-e i Detroit Pistons-e. Prosjek u NBA Ligi za tri sezone – 5 poena, 3.8 skokova uz 59% šuta iz igre. U razvojnoj NBA Ligi nastupao je za: Springfield Armor, Reno Bighorns, Grand Rapids Drive, Iowa Wolves i Salt Lake City. U sezoni 2018/19 nastupajući za Salt Lake City bilježio je 20.1 poen, 11.3 skokova i 1.75 blokada po meču uz šut iz igre 66.5%. U prethodnoj sezoni nastupao je za Olympiacos u deset utakmica Evrolige postižući 6.45 poena i 2.8 skokova po meču.  Dobrodošao, Willie! #ajmoplavobijeli

A post shared by KK Budućnost VOLI (@buducnostvoli) on

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar