Foto:Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

Veliki propust.

FIBA je napravila veliku grešku, pošto je na njihovom zvaničnom sajtu objavljen lažni intervju sa francuskom košarkaškom senzacijom Viktorom Vembanjamom.

PROČITAJTE JOŠ

Na sajtu je FIBA objavila tekst sa naslovom „Ekskluzivni intervju, Viktor Vembanjama: Poslednji prozor je veoma važan“, ali se nakon nekoliko dana oglasio Francuz i otkrio da je taj intervju lažan.

Kako su kasnije čelnici Svetske kuće košarke objavili, jedan od novinara je izmislio taj intervju i odmah nakon toga je dobio otkaz.

„Pre četiri dana, FIBA je objavila lažan intervju sa mnom“, napisao je Vembanjama na svom Instagramu.

Ubrzo je i sama FIBA objavila saopštenje povodom ovog intervjua.

„Članak u kojem se radi o navodnom intervjuu sa Viktorom Vembanjamom je nedavno objavljen na veb-sajtu FIBA. Nakon što je sam igrač izrazio čuđenje intervjuom, koji je FIBA ustupio dugogodišnji saradnik iz Francuske, istinitost i vernost samog razgovora nije mogao da bude utvrđen. FIBA je bez ikakvog čekanja uklonila navedeni članak sa svog sajta i društvenih mreža, a isto tako je otpustila frilens reportera iz Francuske. FIBA se izvinjava Viktoru i reprezentaciji Francuske i želi im sve najbolje u nastupajućim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo“, stoji u FIBA saopštenju.

BONUS VIDEO NBA All Star 2023 – Najbolji momenti utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar