AP Photo/David Zalubowski

Minesota je pronašla put do osvete

Denver Nagetsi su prethodne noći poraženi od Minesota Timbervulvsa sa 110:89 na gostojućem terenu, a taktika domaćeg tima pokazala se kao veoma uspešna.

Nikola Jokić je bio najefikasniji pojedinac na susretu, imao je 25 poena i 10 skokova, ali samo tri asistencije, što je nekarakteristično za Somborca.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, ono što je bilo zaista problematično jesu poeni ostalih startera, pošto je Džamal Merej imao 14 (5/16 iz igre), Kaldvel Poup šest, Majkl Porter Džunior pet, a Eron Gordon četiri poena.

Razlog za to može se pronaći u taktici Minesote, odnosno njenog stručnog štaba na čelu sa Krisom Finčom, koji je ključnu figuru imao u Rudiju Goberu.

Naime, primarni defanzivac na Jokiću od početka meča bio je Karl Entoni Tauns, dok je Gober čuvao Gordona, ali ga je često ostavljao samog na trojci, kako bi on što bolje mogao da sačuva reket.

To se ispostavilo kao dobitna kombinacija, jer Gordon nije posebno kvalitetan šuter za tri, dok su ostali igrači imali velikih problema da poentiraju u reketu pored ogromnog Gobera, koji se odlično kretao.

Uostalom, zbog toga je i Jokić imao samo tri asistencije, pošto nije bilo prostora za čuvenu kombinaciju njega i Gordona u reketu, a šut za tri poena uopšte nije služio Nagetse na ovom meču.

Tako se Minesota osvetila za prošlosezonski poraz od Denvera u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Denver sada ima skor 4-1 u novoj sezoni, dok je Minesota na 2-2.

„Ne mislim da je naš pristup kakav treba da bude. Taj tim je izašao kao da želi da se osveti. Nadajmo se da je to podsetnik da ćemo svake večeri dati sve od sebe“, rekao je trener Majkl Meloun posle meča.

Kris Finč, trener Minesote, pohvalio je svoje igrače, koji su pomrsili konce Jokiću.

„Mnogi momci stoje blizu njega i pokušavaju da mu otežaju što je više moguće“, rekao je Finč.

Utakmicu je kratko analizirao je i Jokić.

„Nekako smo žurili, davali im dodatne šanse, šutirali loše“, rekao je Jokić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar