Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Duško Ivanović opisao filozofiju svog novog-starog kluba i niko se neće žaliti dok god stvari idu kako treba.

Košarkaši Baskonije još uvek ne znaju za poraz u Evroligi, a u domaćem prvenstvu su za vikend pobedili Valensiju sa 83:74.

PROČITAJTE JOŠ:

Promena trenera je očito odgovarala igračima, Čima Moneke je odličan, a uz njega je još nekoliko pojedinaca koji doprinose dobrim rezultatima.

Jeste Baskonija u Španiji gubila od Gran Kanarije i Obradoira, ali je pobeđivala Partizan, Olimpijakos, Barselonu i Asvel u Evroligi.

Ivanović, doskorašnji trener Crvene zvezde otišao je iz Beograda zbog perioda lošije forme, pa se brzo i dobro snašao u Baskoniji, na čijoj je klupi sedeo ukupno u četiri navrata.

Za sve to vreme u proteklih dvadesetak godina imao je priliku da se dobro upozna s karakterom kluba i njegovih navijača, sistemom i igračima, pa je deo te filozofije objasnio i na konferenciji posle Valensije.

„Ovde sam mnogo godina i uvek sam razmišljao o tome šta je definicija karaktera Baskonije. Mislim da je znam. Ona je ovakva: nikad ne odustajte, uvek verujte i uživajte u patnji. To je karakter Baskonije“, rekao je Ivanović, kog često kritikuju da je previše strog i zahtevan kad je reč o treninzima.

Za sada, njegovi metodi, kakvi god bili, donose ekipi rezultate.

BONUS VIDEO: Andrej Žakelj pred Trento

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar