Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Srpski as plesao po terenu

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera ubedljivo su pobedili Toronto Reptorse sa 132:113, a odličan meč je odigrao Aleksej Pokuševski. Srpski košarkaš je za 22 minuta na terenu postigao 14 poena uz nekoliko sjajnih poteza, a uz to je dodao i pet skokova.

PROČITAJTE JOŠ

Oklahoma je neočekivano lako savladala Toronto koji je igrao bez najboljeg igrača Paskala Sijakama, a prednost posle tri četvrtine iznosila je 20 razlike, pa se pitanje pobednika nije postavljalo.

Pokuševski je imao jednu sjajnu trojku pod faulom i nekoliko zakucavanja. Posebno bitni bili su njegovi poeni na startu drugog poluvremena. Već u prvom napadu pogodio je trojku uz faul, koji minut kasnije i zakucao za odlazak Tandera na plus 17 (80:63).

Delovalo je kao da u tim trenucima srpski košarkaš hvata zalet, ali je na početku četvrte deonice napustio parket i više se nije vraćao u igru, te nije imao priliku da popravi najbolji poenterski učinak u sezoni postavljen na prošloj utakmici (17 poena).

Najefikasniji u timu Oklahome bio je Omoruji sa 22 poena, Gildžos Aleksander je ubacio 20, dok je Vigins uz 17 koševa dodao pet skokova i sedam asistencija. U suprotnom taboru Buše je stigao do dabl-dabla (20 poena, 12 skokova), a istakli su se još Vanvlit i Barns sa po 15 poena.

BONUS VIDEO Jaramaz hladnokrvno rešio meč, Srbija pobedila Veliku Britaniju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar