Košarkaš Partizana Aleksa Avramović odigrao je neverovatnu rolu u trećoj četvrtini meča sa Velikom Britanijom.

Svim srcem uz Orlove sa MaxBetom.

Aleksa je bio najzaslužniji što je tim Svetislava Pešića uspeo da se izvuče iz čeljusti Britanaca koji su sve više „disali za vratom“ Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlovi“ su na šest i po minuta pre kraja treće četvrtine vodili sa 52:49 i teškom mukom uspevali da se odbrane od Britanaca.

Avramović je tada povukao akciju sa Markom Gudurićem, Gudurić ga je pronašao iz bloka i Aleksa je pocepao mrežicu čistom trojkom i svojim 13. poenom.

Samo desetak sekundi kasnije Britanci su napravili grešku u dodavanju, Avramović je pokupio loptu pod svojim košem, a onda je Kimbal Makenzi probao da ga zaustavi.

Aleksa je iznudio nesportsku ličnu grešku, selektor gostiju je tražio tajm-aut, a beku Partizana se „praćka“ nije ohladila ni posle kraće pauze.

Ubacio je dva slobodna bacanja, a onda je dobio loptu od Alekse Radanova i promašio trojku, ali se Luka Mitrović našao na pravom mestu i ofanzivnom skoku posle čega je bacio alej-up za Filipa Petruševa i +10 u korist Srbije za manje od minut i po igre.

Srbija je zahvaljujući Avramoviću uspela da se odlepi i sa 74:60 završi treću četvrtinu, pa kasnije sebi olakša posao na putu ka Mundobasketu.

BONUS VIDEO: Strašan dribling Avramovića, „pomerio mozak“ čuvaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar