Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Golden Stejt Voriorse sa 120:114 u ponedeljak uveče, u spektaklu za Božić.

Nikola Jokić je bio drugi strelac svog tima sa 26 poena, imao je i 14 skokova i osam asistencija, ali samo četiri pogođena šuta iz igre iz 12 pokušaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije to smetalo da Denver Nagetsi upišu lepu pobedu jer se raspucao i Džamal Marej dok je važan faktor bio i Aron Gordon koji se uz Kentavijusa Koldvel-Poupa vratio u postavu tima Majkla Melouna.

Upravo je on imao atraktivno zakucavanje posle jedne od tih osam asistencija Jokića i to u periodu igre kad Nikola gotovo ništa drugo na parketu nije mogao da uradi.

Jokić se gradio na niskom postu i mučio pored Kevona Lunija i Džonatana Kuminge i u jednoj situaciji kada mu je na leđima bio Luni, činilo se da Srbin moći da uradi ništa zbog snage čuvara.

Ipak, Jokić je preko Lunija i iza još dvojice igrača Voriorsa uspeo da vidi Gordona koji je doletao na obruč i umesto da iznudi kontakt i faul za slobodna bacanja, Nikola je bacio alej-up za „Er Gordona“.

Krilni centar Denvera je prikucao loptu u obruč i meč završio sa 16 poena, dok je Jokić bio perfektan sa linije penala do kraja utakmice i završio ju je sa 18/18.

BONUS VIDEO: Jokić isključen u Čikagu posle prigovora sudijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar