Foto: Profimedia

Ameriku drma "Martovsko ludilo", odnosno završnica košarkaške koledž sezone, a u njoj briljira i jedan Srbin koji bi mogao da se okiti i titulom.

Ajova Stejt je prošla među 16 najboljih timova koledž košarke, a sjajne partije nastavio je da pruža i Milan Momčilović jedan od glavnih igrača ovog tima. Momčilović je u pobedi svog tima nad Vašington Stejtom (67:56) imao vrlo zapaženu partiju kao starter i ubacio je 10 poena za 29 minuta na parketu, a šutirao je 2/5 za dva poena i 2/4 za tri poena.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je i jedan skok, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu.

Tako je nakon postignutih 19 poena u prethodnoj rundi nastavio da igra sjajno i sa Ajovom napada prestižnu koledž titulu. Sada ih čeka još veći izazov u vidu Ilinoja koji je razbio Dukesn sa 89:63, a eventualnom pobedom bi verovatno išli na megdan šampionu Konektikatu u borbi za Fajnal-for.

Momčilović je velika zvezda Ajove. Već kao frešmen je postao starter i važan deo Sajklonsa, koji su među najboljim timovima u čitavoj koledž košarci. Krasi ga izuzetan šut, pa su američki mediji krenuli sa „licitacijom“ i poređenjima sa Dirkom Novickim i Kevinom Lavom.

BONUS VIDEO Najboljih 5 zakucavanja nedelje 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar