Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nesportsko ponašanja.

Džoel Embid sa Filadelfijom hita ka drugoj rundi plej-ofa i deluje da je za prvog favorita za MVP nagradu sve podmazano kao po loju u životu. Ipak, uprkos što mu sve ide od ruke, Embid je sebi dozvolio jedan, blago je reći nesportski potez.

PROČITAJTE JOŠ

Filadelfija je i u trećem meču savladala Bruklin rezultatom 102:97 i sada vodi u prvoj rundi plej-ofa sa 3:0 i nalazi se na pobedu od plasmana dalje.

Međutim, meč je obeležio prljav potez Embida. Pokazalo se i da ima zaštićen status, pošto nije isključen za skandalozan potez kada je hteo da šutne Klakstona, u pobedi Filadelfije nad Bruklinom sa 102:97 za 3-0 u seriji na Istoku.

Embid je imao sreće jer nije isključen za šutiranje Klakstona sa zemlje. Mnogi su saglasni da je ovogore od poteza Drejmonda Grina iz Golden Stejta, jer je još jasnija namera Kamerunca da ovo uradi.

Zanimljivo je da su zapravo Džejms Harden i Nik Klakston izbačeni sa ovog meča, a Tajris Maksi je postao heroj Seventisikersa i celog meča.

Da sve bude potvrda Embidovog zaštićenog statusa – sudije su gledale ovaj snimak i ostavile ga u igri. Nije isključen, nešto kasnije jeste Harden zbog udaranja O’Nila, a Klakston je kasnije nastradao zbog druge tehničke i unošenja Embidu u lice.

Pogledajte kako je to izgledalo.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare