Košarkaška reprezentacija SAD
Foto: Screenshot Twitter Yahoo Sports

Ostalo je 20 dana do početka Svetskog prvenstva u košarci, a navijači već ismevaju sadašnji sastav reprezentacije SAD.

Košarkaši SAD počeli su pripreme za Mundobasket i odmah doživeli neugodan poraz. Navijači su to ocenili kao bruku i poniženje ekipe koja će se uvek gledati kao naslednici „Drim tima“ čak i u trenutku kada ne igraju najbolji igrači.

PROČITAJTE JOŠ

Odigrali su protiv izabranog tima iz SAD dve „utakmice“ od po 10 minuta, a oba puta su poraženi. To nije bio razlog za uzbunu jer je bitnije od rezultata bilo proveriti neke taktičke varijante u napadu i odbrani, ali se to nije dopalo navijačima.

Ben Goliver, novinar „Vašington Posta“, objavio je informacije da je tim pretrpeo dva poraza u petak na trening kampu u Las Vegasu.

U protivničkom timu je posebno bio inspirisan Kej Kaningem. Ovakve utakmice je često kroz istoriju igrala SAD i često gubila. Tako su počele i pripreme za Mundobasket 2019. i za Olimpijske igre dve godine kasnije.

„To je tradicija koja se poštuje u američkoj košarci“, poručio je Stiv Ker i poručio da mu to ne smeta ni najmanje jer je viđao to i ranije.

Najpoznatiji primer datira iz 1992. godine kada su koledž igrači predvođeni Grentom Hilom savladali originalni „Drim tim“ sa 62:54. Majkl Džordan, Čarls Barkli, Medžik Džonson, Leri Bird, Karl Meloun i Dejvid Robinson su tada pretrpeli jedini poraz tokom čitavog leta, a onda napravili istorijski rezultat u Atlanti.

Upravo je Ker birao igrače koji će igrati protiv njegove reprezentacije jer je želeo različite izazove na terenu.

BONUS VIDEO Jokić zadnja trka konj stigao drugi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare