Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Pokazao je zašto je kapiten.

Navijači Partizana su prešli put od totalne depresije do poptune euforije nakon što su košarkaši pobedom protiv Monaka izborili Top 8 Evrolige.

Posle sezone bez trofeja i teških poraza, sa mnogo uzbuđenja je dočekan povratak u Evroligu i novi pojačani Partizan.

Loš start sezone je doneo skepsu, a nakon bolnog poraza od Crvene zvezde mnogi su digli ruke i čak tražili odlazak Željka Obrdovića, a jedan od igrača koji je najviše bio na udaru je bio kapiten Kevin Panter.

On je u istorijskom, prvom derbiju u Evroligi pri nerešenom rezultatu promašio šut za tri poena i verovatno pobedu sog tima i tako krunisao očajnu partiju te večeri, a potom je usledila kazna nakon trojke Nemanje Nedovića.

Navijači su bili besni zbog tog šuta i smatrali su da je bio ishitren, a mnogi su počeli da postavljaju pitanje zbog njegovih loših igara i loših odluka.

Panter je posle meča kratko izjavio da se ne brine i da će ući kada bude bilo najvažnije i to obećanje i ispunio.

Željko Obradović je sve vreme verovao u njega i znao je zašto mu je dao kapitensku traku, a Panter je polako počeo da diže formu.

U drugom delu sezone je podigao nivo igara do te mere da je ušao u priče za MVP sezone, a sve je krunisao trojkom protiv Monaka kojom je rešio meč.

Iako je posle mnogo vremena odigrao slabiji utakmicu i do samog kraja imao šest poena na svom kontu jer ga je dobro čuvala i odbrana Monaka, uzeo je loptu u samoj i rešio meč.

Pri rezultatu 81:80, Panter je krenuo u akciju i posle serije ležernih driblinga i strpljivog čekanja prilike, otišao na desnu stranu i majstorski preko čuvara postigao trojku za anale i potpunu erupciju u dvorani.

Pokazao je kako to rade pravi šampioni.

BONUS VIDEO  Smailagić : Borimo se do kraja, za što bolje mesto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar