Foto: Printscreen Twitter / Miroslav Nadj

Košarkaši Samobora pobedili su Stoju 80:79 u meču Prve lige Hrvatske u završnici kakvu gotovo nikad ne možemo da vidimo na košarkaškim parketima.

Drugi rang takmičenja hrvatske košarke rešen je u poslednjih desetak sekundi i to tako što je ekipa Stoje (žuti dresovi) imala napad i prednost od četiri poena pred kraj.

PROČITAJTE JOŠ:

Njeni igrači su se spetljali, zbrzali su, a momci iz Samobora su krenuli u kontru i trojkom prišli na 79:78.

Do kraja je ostalo šest sekundi, a panika u redovima Stoje nije nestala, pa je izgubljena lopta, direktno predata u ruke rivalu na slobodnom bacanju značila novi koš Samobora sa zvukom sirene za neverovatnu pobedu.

Ovakav epilog podseća na ono što je decembra 2004. izveo Trejsi Mekgrejdi kada je sa 13 poena za 33 sekunde doneo pobedu Hjuston Roketsima protiv San Antonio Sparsa. Samo na jednom mnogo većem nivou, razume se.

Najefikasniji je kod poraženih u Stoji bio Marin Đugum sa 32 poena, dok je kod pobednika Filip Vranješ imao 23, Daniel Pavičić 20, a Luka Kujundžić 17 poena.

Interesantno je da je i prethodni okršaj ovih ekipa završen dramatično. Domagoj Samac je tada dobio loptu pod košem Stoje i poentirao tri sekunde pre kraja.

Zanimljivo je i to da je Samobor dve od tri pobede do sada upisao nad istim rivalom, te da je 11. na tabeli, dok je Stoja na desetom mestu.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi Nikole Jokića protiv Šarlota

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar