Janis Adetokumbo povreda
Foto: Screenshot Youtube Chaz NBA

Oni sa najcrnjim prognozama govore da bi ova sekunda mogla da odluči sezonu Milvoki Baksa.

Milvoki je upisao 12. pobedu zaredom u NBA ligi pobedom nad Čikago Bulsima sa 112:100, ali je sve ostalo u senci povrede Janisa Adetokumba.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši MVP NBA lige je pokušao da izblokira Korija Vajta koji je krenuo na ulaz, a onda nezgodno pao na levu ruku uz samu konstrukciju koša. Najpre je ležao neko vreme, videlo se da je odmah shvatio da nešto nije u redu, a onda je krenuo put svlačionice.

Do kraja utakmice se nije vratio na teren. Adetokumbo je do tog momenta upisao samo dva poena, sedam skokova i tri asistencije, a na parketu je proveo devet minuta. Sada je na ukupno 3.274 asistencije u dresu Baksa i prestigao je Pola Presija koji je stao na 3.272 u periodu od 1982. do 1990. godine.

Za sada se zna da je u pitanju povreda zgloba leve ruke, a zanimljivo da je ova utakmica trebalo da bude njegova svojevrsna fešta jer je oborio rekord franšize po broju asistencija.

U odsustvu Adetokumba zablistao je Bruk Lopez koji je ubacio 33 poena uz sedam skokova i dve asistencije. Dževon Karter je dodao 22, a Džru Holidej 15.

Nikola Vučević bio je najefikasniji u redovima Čikaga sa 22 poena, čak 16 skokova i tri asistencije, a pratio ga je Zek Levin sa 18 poena.

Majk Budenhauzer, trener Milvokija, poručio je da je skeniranje pokazalo da je sve čisto.

„Videćemo kako će se sutra osećati, videti kako se oseća sledećih nekoliko dana i onda ćemo nastaviti sa procenom“, poručio Budenhauzer.

U ovom trenutku ostaje nejasno da li će Janis igrati na Ol-star vikendu.


NBA rezultati, 17. februar

Čikago – Milvoki 100:112

Minesota – Vašington 106:114

Finiks – LA Klipers 107:116

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pucnjava u Milvokiju nakon košarkaške utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar