Foto: AP Photo/Aaron Gash

Velika uzbuđenja.

Košarkaši Milvoki Baksa ušli su sa imperativom pobede nakon poraza u prvom meču od Majamija na svom terenu kako ne bi u goste otišli sa dve pobede minusa.

Uz to, nije se oproavio ni Janis Adetokumbo pa je ispit pret Baksima bio ozbiljan, ali su ga položili sa desetkom jer su u potpunosti nadigrali rivala sa 138:122.

PROČITAJTE JOŠ

Neverovatno prvo poluvreme odigrao je domaći tim i ubacio čak 81 poen. Na polovini utamice Milvoki je imao 26 poena prednosti (81:55), tako da je meč suštinski već tada bio rešen. Nije to bila najveća prednost Baksa, išli su i do 31 razlike samo koji minut pre poluvremena.

U trećoj četvrtini uspeo je Majami u jednom momentu da spusti zaostatak ispod 20 razlike, a onda je ponovo stigao bolan odgovor, kojim je Milvoki otišao na 36 razlike (112:76).

Najbolji kod Milvokija bili su Bruk Lopez sa 25 i Džru Holidej sa 24 poena, dok je u Majamiju prednjačio Džimi Batler sa 25 poena.

U sličnoj situaciji je bio i Memfis koji je bez Dža Morenta jurio izjednačenje i uz dosta muke uspeo da doše do pobede rezultatom 103:93.

Nije bilo tako neizvesno kao što bi se moglo zaključiti iz krajnjeg rezultata. Memfis je išao u trećoj četvrtini do 20 poena razlike (66:46), ali je posle toga dozvolio Lejkersima da se spuste do jednocifrenog zaostatka.

Tim iz Los Anđelesa je pokušavao da utakmicu uvede u neizvesnost, međutim, ni u jednom momentu nije uspeo da smanji razliku ispod šest poena. Memfis je bio na visini zadatka kada mu je gorelo pod nogama i odbranio je pobedu.

Najefikasniji u Memfisu bio je Ksavijer Tilman sa 22 poena i 13 skokova, pratio ga je Džeren Džekson sa 18. Kod Lejkersa prednjačili su Lebron Džejms sa 28 poena i 12 skokova i Rui Hačimura sa 20 poena.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar