Lebron Džejms
Lebron Džejms; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

U derbiju večeri u NBA ligi Juta je uspela da savlada aktuelnog šampiona Milvoki sa 107:95 i tako pokazala da i ove sezone ima visoke ambicije.

PROČITAJTE JOŠ

Juta je od samog početka nametnula svoj ritam, a brzo je uvećavala rezultat. Ni u jednom trenutku Baksi nisu uspeli da pronađu pravi odgovor, a na kraju su uspeli samo da umanje razliku.

Jutu je do pobede vodio Donovan Mičel sa 28 poena, četiri skoka i dve asistencije, Majk Konli je dodao 20, dok je Bojan Bogdanović stao na 14.

„Stvarno smo uradili ono što je trebalo. Kada pogledate ovu partiju večeras i kako je prošlo veče pre toga, to su dve suprotnosti. Mislim da je bilo trenutaka kada je Čikago podigao pritisak i mi nismo odgovorili. Baksi su to uradili i bili smo spremni. Oni su NBA šampioni. Neće da dozvole da gube 15 i da se predaju“, rekao je Donovan.

Kris Midlton je propustio susret zbog bolesti, a od ranije su odsustni Džru Holidej, Bruk Lopez i Donte Divićenco.

Los Anđeles Lejkersi savladali su Hjuston sa 95:85, a najefikasniji igrač susreta bio je pomalo iznenađujuće Karmelo Entoni. Postigao je 23 poena (8/14 iz igre), a 20 je dodao Rasel Vestbruk. Lebron Džejms je igrao as rezervom uz mnogo promašenih šuteva, pa je susret završio sa tek 15 poena, ali i sedam skokova i osam asistencija. Ipak, imao je jedno zakucavanje koje je podsetilo na stare dane.

Bruklin Netsi su imali prelak zadatak protiv Detroita, te su protutnjali sa ubedljivih 117:91. Najraspoloženiji u Netsima bio je Kevin Durent sa 23 poena, dok je Džejms Harden upisao tripl-dabl sa 18 poena, 10 skokova i 12 asistencija. U Detroitu je bolji od ostalih bio Kori Džozef sa 13 poena.

NBA liga, rezultati

Ponedeljak

Šarlot – Portland 125:113

Milvoki – Juta 95:107

Bruklin – Detroit 117:91

LA Lejkers – Hjuston Rokets 95:85

BONUS VIDEO Jokićev trener o Jokićevim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar