Lebron Džejms
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Čak i u 21. veku je često iznenađenje da su sportisti i dalje aktivni sa 39 godina. Još veće je iznenađenje kada su podjednako dominantni kao što su bili pre 10 ili 15 godina.

Lebron Džejms je imao još jednu fenomenalnu partiju i tako je eliminisao Finiks Sanse sa 106:103, te su Los Anđeles Lejkersi zakazali duel sa Nju Orleans Pelikansima u polufinalu NBA kupa koje je na programu u petak ujutru u Las Vegasu.

PROČITAJTE JOŠ

Džejms je postigao čak 15 od 31 poena u poslednjoj deonici i tako odveo tim dalje, a uz to je imao i osam skokova, 11 asistencija i čak pet ukradenih lopti. To u dresu Lejkersa nije viđeno od kada je karijeru završio Medžik Džonson, a Lebron je ujedno postao najstariji igrač u istoriji od kada se beleži statistika (1973. godina) koji je stigao do 25+ poena, pet skokova, 10+ asistencija i pet ukradenih lopti.

Lebron je imao veliku podršku u Entnoniju Dejvisu koji je susret završio sa 27 poena i 15 skokova, dok je Ostin Rivs dodao 20. Kevin Durent je stigao do 31 poena, ali je promašio šut za izjednačenje u poslednjem napadu. Finiks je slavio osam od 10 puta do ovog meča, a sada je već treći put poražen od Los Anđelesa.

Devin Buker je polaganjem na 29 sekundi do kraja doveo Finiks do 102:101, a onda je Rivs postigao trojku na 15 sekundi do kraja. Buker i Grejson Alen su dodali po 21 poen.

Bredli Bil je propustio 11. meč zaredom u dresu Finiksa zbog problema sa leđima, a Sansi su imali problem sa organizacijom igre jer su imali čak 22 izgubljene lopte.

U drugom četvrtfinalnom okršaju je bilo mnogo manje neizvesnosnosti. Milvoki je demolirao Njujork sa 146:122, a još jednom je ključni faktor na susretu bio Janis Adetokumbo. Stigao je do 35 poena uz osam skokova i 10 asistencija za samo 33 minuta na parketu, pratili su ga Demijan Lilard sa 28 uz tri skoka i sedam asistenacija, te Malik Bizli sa 18.

Milvoki je postavio rekord sezone, šutirali su 60,5 odsto za tri poena (23/38), te 60,4 iz igre čime su zakazali okršaj sa Indijanom u noći između četvrtka i petka u Las Vegasu.

„Danas smo napravili veliki korak. Hteli samo da odemo u Las Vegas, ali da bi to uradili morate da odradite posao. Imamo još dve utakmice da pobedimo tamo. Mislim da smo večeras bili bolji tim. Naša klupa je bila fenomenalna, baš kao i publika. Imalo je sve elemente jedne plej-of utakmice“, poručio je trener Milvokija Adrijana Grifin.

Njujorku nije pomogla ni fantastična partija Džulijusa Rendla koji je postigao 41 poen uz šest skokova i pet asistencija, a imao je odličnu podršku u Bransonu (24) i Baretu (23).

Polufinala NBA kupa

Zapad

Nju Orleans – Sakramento 127:117

LA Lejkers – Finiks Sans 106:103

Istok

Indijana – Boston 122:112

Milvoki – Njujork 146:122

BONUS VIDEO Nikola Jokić pokazao dominaciju nad prvom zvezdom San Antonija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar