Dejan Milojević KK Budućnost
Foto:Filip Filipovic/STARSPORT

Milojević ima veoma bitnu ulogu u Golden Stejtu, a to najbolje znaju glavni trener i centar sa kojim Srbin najčešće radi

Dejan Milojević je od 2021. godine pomoćni trener u Golden Stejtu, a zadužen je za rad sa visokim igračima.

Utiske o njemu izneli su Stiv Ker, kao glavni trener i Kevon Luni, prvi centar Voriorsa, koji je bio jedan od glavnih igrača u pohodu na titulu prošle sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dejan je bio glavni trener u Srbiji osam godina. Sedeo je na mom mestu, tačno zna krzo šta prolazim iz noći u noć. Deki je neverovatan, on je veliko pojačanje za nas“, počeo je Stiv Ker.

Otkrio je i kako je čuo za Milojevića.

„Prvi put sam čuo za Dekija preko Kenta Lejkoba. Kent ga je upoznao i pričao mi je o njemu i rekao ‘Znaš, on je odličan trener u Srbiji’. Naredne sezone imali smo neke promene u stručnom štabu i odlučili smo da intervjuišemo Dekija. Odmah sam video šta mi je Kent pričao. Bilo je sjajno što je bio tu, ali je u isto vreme imao košarkašku pozadinu, kao igrač i kao trener. Bilo je toliko smisla za nas da uzmemo Dekija“, ispričao je Ker.

Dejan se sve bolje snalazi u Americi i čini se da mu je zakucano mesto u Golden Stejtu.

„On je tako koristan za mene u poslednjih nekoliko godina. Lepo je gledati Dekijev razvoj kao trenera, kako je sve komforniji sa jezikom, kulturom, našom grupom. Momci ga stvarno vole“, istakao je Ker.

PROČITAJTE JOŠ:

Kevon Luni je otkrio u čemu je najviše napredovao od kada sarađuje sa Milojevićem, koji je i kao igrač bio fantastičan.

„Naučio sam mnogo od Dekija, posebno oko završnice iz različitih uglova i različitih stvari o tome. On je mali-veliki čovek (‘undersized big man’), ja ne mogu da kažem da sam takav, ali imamo isti pristup. Ja nisam uvek iznad obruča. On isto nije bio takav igrač. Njegovi drugačiji uglovi su nešto o čemu sam stvarno naučio, kao i o ofanzivnom skoku u čemu sam uvek bio veoma dobar, ali nije u tome bilo nauke. Ja sam samo nešto radio, a on me je naterao da gledam prave detalje, da napredujem. Stvarno mislim da su me ti detalji doveli na naredni nivo“, naglasio je Kevon Luni.

Ker je otkrio i zašto je Milojević bitan za atmosferu u timu.

„Jedna od naših osnova je uživanje. Mi cenimo osećaj dolaska u teretanu svakog dana i uzbuđenja da vidimo druge. Kada imate grupu ljudi koja voli da bude okružena jedna drugima, da joj je zabavno, da dele informaicje, grupa u kojoj neće biti svađa da bi se napredovalo, koja pokušava da sarađuje i pobeđuje i zabavlja se dok radi sve to. Deki oličava sve to. Voli igru, ljude, da se šali. Svakog dana na sastancima donosi radost i poziticu koja je zarazna“, zaključio je Ker.

Milojević je priznao da je bio u dilemi kada je trebalo da dođe u Ameriku.

„Bio sam u dilemi da li bi trebalo da odem ili da ostanem. Znate, NBA izazov i rad sa najboljim ljudima, ne samo košarkaški mudrih, već ljudski. Imali smo stvarno odličnih momaka i treera, tako da je to razlog zašto sam došao ovde“, otkrio je Milojević.

I Srbin je imao reči hvale za kolektiv u kom radi.

„Kao stručni štab mi radimo kao grupa. Imamo sastanke da bismo napravili zajedničke ciljeve. Ja sam čovek koji pokušava da ostvari ciljeve sa visokima, a drugi treneri koji rade sa ostalim igračima pokušavaju da ostvare ciljeve. Misli su zajedničke“, dodao je Milojević.

Golden Stejt je na dobrom putu da i ove sezone obezbedi mesto u plej-ofu, a onda ni odbrana titule nije daleko.

BONUS VIDEO Sombor i Jokic – posebna veza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar