Poruka za sve: Došao sam da pokupim još jednu MVP nagradu.

Upravo to je bila poruka Nikole Jokića za sve na prvom meču nakon Ol-star pauze. Denver je slavio na neugodnom gostovanju protiv Klivlenda sa 115:109, a srpski centar je još jednom blistao.

PROČITAJTE JOŠ

Upisao je Jokić čak 22. tripl-dabl u sezoni, a još bitnije je da su Nagetsi slavili 22. put ove sezone kada je to uradio. Dakle, i dalje su bez poraza kada je Jokić dvocifren u najmanje tri kolone.

Jokić je postigao 24 poena, uhvatio je 18 skokova i dodao još 13 asistencija. Neki od poteza bili su u njegovom stilu nepredvidivi dok ih ne vidite, a onda bi svi rekli: I ja bih isto to uradio. Tako su lako izgledali i ovog puta.

Srpski centar je prvi favorit da podigne nagradu za najboljeg igrača lige čime bi postao prvi igrač od Lerija Birda (od 1984. do 1986. godine) koji je tri puta podigao.

Džej Bi Bikerstaf, trener Klivlenda, podržao je Jokića i potvrdio da bi trebalo da bude novi-stari MVP lige.

„Teško je to ne uraditi, da budem iskren. Da li je najbolji igrač u ligi ili je najtalentovaniji igrač u najboljem timu? Da li je to igrač koji najviše utiče na svoj tim? Mislim da je bilo varijacija na koji način se glasa. Teško je osporiti ga ove godine, to je sigurno“, rekao je Bikerstaf.

Jokić je u februaru stigao do tripl-dabl tri puta za 23 minuta i jednom za 18 minuta, što svedoči koliko je dominantan.

Zapravo, on ima sedam tripl-dabl učinaka u tri četvrtine, a svi ostali igrači u ligi su na devet.

„On je MVP. Kada MVP izađe i postigne tripl-dabl, to mnogo znači. On je istorijski sjajan igrač“, poručio je Majkl Meloun, trener Denvera.

Mičel Donovan, zvezda Klivlenda koja je ubacila 22 poena uz po tri skoka i asistencije, još jednom se poklonila srpskom asu.

„Mislim da smo ga zadržali dok nisam pogledao semafor. Visoki momci su uradili dobar posao, ali je on u drugom poluvremenu postao agresor u drugim pravcima. Pogledajte šta on i Embid rade iz noći u noć. To je sledeći nivo. To je impresivno i mislim da će MVP glasanje da se svede na njih dvojicu. Pakao od igrač“, poručio je Donovan.


NBA rezultati, 24. februar

Klivlend – Denver 109:115

Indijana – Boston 138:142 pp

Orlando – Detroit 108:106

Filadelfija – Memfis 110:105

Toronto – Nju Orleans 115:110

Dalas – San Antonio 142:116

Juta – Oklahoma 120:119 pp

LA Lejkers – Golden Stejt 124:111

Sakramento – Portland 133:116

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar