Nikola Jokić
Foto: Screenshot Swipa X

Halejevu kometu obično ljudi mogu da vide samo jednom u životu jer prolazi blizu planete Zemlje samo jednom u periodu od 74 do 79 godina. Možda je baš toliko retko, ali ukoliko se to proporcionalno prenese na košarku toliko se retko viđa potez zbog kog je, između ostalog, Majkl Džordan postao globalna ikona.

Nikola Jokić je odlučio da izvede jedan od poteza koji su postali zaštitni znak „Njegovog letećeg visočanstva“, te da u poslednjem trenutku promeni ruku sa kojom šutira i postigne poene.

#related-news_0

Ovo se isprva nije dobro videlo na televiziji, ali kada se pojavio usporeni snimak mnogi navijači su ostali bez teksta.

Zaista se Jokić to uradio i to u izuzetno skučenim uslovima.

Imao je nekoliko maestralnih poteza kada je probijao odbranu Pelikansa na snagu bez preterane brzine. Imao je nekoliko dodavanja bez gledanja koje su zasenile čak i poteze drugih igrača.

Susret je završio sa čak 35 poena i bio je ubedljivo najefikasniji u Denveru, sakupio je 14 skokova i zabeležio 12 asistencija. Pogodio je čak 15 od 24 šuta, te dve od šest trojki. Završio je susret sa jednom blokadom i jednom ukradenom loptom.

Stigao je Jokić do 108. tripl-dabla u karijeri, te je preuzeo četvrtu poziciju na večnoj listi koju su do sada držali Lebron Džejms i Džejson Kid (107). Zanimljivo da Jokić trenutno ima najbolji procenat pobeda od svih igrača na Top 5 listi sa čak 81,5, a od ostalih igrača niko nema iznad 78,3 odsto. Prvi je i dalje Rasel Vestbruk sa čak 198 tripl-dabl učinaka.

BONUS VIDEO Jokić demolirao Pelikanse uz novi tripl – dabl

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar