Džejlen Braun, Rudi Gober
Foto: Tanjug/AP Photo/Bruce Kluckhohn)

U NBA ligi se stvari često menjaju dramatično u samo 10 dana. Bolje od svih drugih to znaju Denver Nagetsi.

Tim iz Kolorada je, predvođen Nikolom Jokićem, donedavno bio jedan od prva dva favorita za osvajanje NBA prstena (uz Milvoki Bakse), a sada se ne nalazi ni u Top 5. Razlog za takav odnos snaga su četiri vezana poraza Denvera, ali i dobre igre Los Anđeles Klipersa i Boston Seltiksa.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon početka marta za zaborav Jokić i saigrači moraju da pronađu način da kola više ne idu nizbrdo. Moraju da upišu pobede u nizu, pogotovo ukoliko žele da napadnu rekord franšize sa 57 pobeda u sezoni. U ovom trenutku se veće šanse daju Milvokiju, koji je ubedljivo najveći favorit na listi kandidata, te Finiks Sansu i Golden Stejt Voriorsima (uz ogradu da uopšte dođu do prve plej-of runde).

Dakle, još jednom se potcenjuje nukleus koji ima Denver u trenutku kada se nalazi u lošoj formi, ali je istina da je napad na prvo mesto lige sada gotovo nemoguća misija.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Nagetsi su se zaustavili na 46 pobeda, Boston ima 48, dok je Milvoki daleko ispred sa 50. To znači da bi u eventualnom finalu između Nagetsa i jedne od dve pomenute ekipe prednost domaćeg terena imao tim sa Istoka.

Boston je preživeo neugodno gostovanje Minesoti, pa je slavio sa 104:102 na krilima Džejlena Brauna koji je postigao 35 poena uz 10 skokova.

Pratio ga je Džejson Tejtum sa 22 poena i 12 skokova, dok su zapažene role imati i Al Horford i Malkolm Brogdon sa 11, odnosno 12 poena.

Da sve bude impresivnije Boston je do pobede došao sa lošim procentima šuta. Samo 40,5 odsto iz igre, te samo 30 odsto za tri poena.

Entoni Edvards je postigao 28 poena uz 10 skokova i sedam asistencija, ali nije pomogao timu da ne izgubi i treći put u četiri poslednja susreta.

Upravo je on promašio šut za tri poena na 32,2 sekunde pre kraja pri rezultatu 101:99, što je moglo da donese Bostonu prvo vođstvo nakon prve četvrtine. Anderson je pokupio loptu, Tejtum je kasnije pogodio dva slobodna bacanja i rešio meč.

Na 1,7 do kraja su isključeni Edvards i Anderson nakon što su ušli u svađu sa sudijom.


NBA rezultati, 16. mart

Klivlend – Filadelfija 109:118
Majami – Memfis 138:119
Čikago – Sakramento 114:117
Hjuston – Lejkers 114:110
Minesota – Boston 102:104
Spars – Dalas 128:137

Klipers – Golden Stejt 134:126

BONUS VIDEO Luda završnica meča Tejtum za pobedu, Embid za delić sekunde zakasnio sa trojkom preko pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar