Nikola Jokić Foto: Kyle Ross-USA TODAY Sports

Nestvarna partija.

Košarkaši Denver Nagetsa su se vratili na pobednički kolosek i na krilima Nikole Jokića savladali ekipu Nju Orleansa rezultatom 122:113. Neverovatan meč je ponovo odigrao Nikola Jokić i još jednom podsetio sve zašto je prvi favorit za MVP nagradu i ove sezone, a sjajnu podršku je imao u Džamalu Mariju koji je bio najefikasniji igrač Denvera.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je na svoj konto dodao novi tripl-dabl ove sezone pošto je meč završio s 26 poena, 18 skokova i 15 asistencija, dok je Mari imao 32 poena, šest asistencija i pet skokova.

Ponovo je srpski centar ispisao istoriju NBA lige. Ovo mu je bio sedmi tripl dabl u poslednjih devet susreta, a ukupno osmi u mesecu januaru čime je postao tek četvrti igrač u istoriji koji je imao osam takvih učinaka u mesec dana nakon Oskara Robertsona, Vilta Čemberlena i Rasela Vestbruka.

još jedan podatak je zaprepašćujuć – ovo je Jokićev 20. tripl-dabl sa više od 70 posto šuta iz igre – to niko nije uspeo u poslednjih 40 godina!

Statistika je za Amerikance sve, pa su izvukli i ovaj podatak – Jokić je odigrao dva meča u ovoj sezoni sa bar po 15 skokova i asistencija uz barem 20 poena – niko drugi to nije umeo u ovoj sezoni.

Džons i Mekolum su predvodili goste sa po 21 poenom, Ingram je dodao 16. S druge strane, udarni tandem Denvera imao je podršku u Koldvel-Poupu (15 poena), Gordonu (15 poena, šest asistencija) i Porteru (13 poena, pet skokova).

Neverovatan je podatak da ove sezone Denver ima skor od 16/0 kada Jokić ostvari tripl-dabl.

Denver je ovom pobedom učvrstio prvo mesto na Zapadu sa skorom 35/16, s tri pobede više uz utakmicu više od ekipe Memfisa koji je prvi pratilac.


NBA rezultati

Klivlend – Majami 97:100

Njujork – L.A. Lejkers a123:12

Čikago – L.A. Klipers 103:108

Milvoki – Šarlot 124:115

Denver – Nju Orleans 122:113

Standings provided by Sofascore


BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare