Prošlo je tek nešto više od 24 sata od kada je dobio MVP nagradu do trenutka kada je već ponižen na parketu.

Filadelfija je bez njega uspela da slavi na prvom meču, očekivalo se da će uz Džoela Embida zaigrati još bolje, ali povratak na parket doneo mu je poniženje karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Boston je demolirao Filadelfiju sa 121:87 i tako izjednačio na 1-1 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije. Seltiksi su bili besni nakon poraza, a to su usmerili u odbranu.

Džejlen Braun je postigao 25 poena, Markus Brogdon 23, dok su Markus Smart i Derik Vajt dodali po 15 i tako pokvarili MVP feštu Embidu.

„Samo mislim da bi trebalo da budemo ponosniji na sebe. To je to. Mislim da smo odigrali daleko ispod svog nivoa poslednji meč. Želeli smo da izađemo i da igramo najbolje. To smo i uradili“, poručio je Braun.

Boston se naljutio i zaključao strelce Filadelfije koja je nakon 17 trojki u prvom meču pala na samo šest iz 30 pokušaja. Seltiksi su imali prednost i od čak 36 poena u četvrtoj četvirini.

Embid koji je stigao do MVP nagrade nakon što je mesecima forsirao narativ koji mu ide u prilog sada je stao na 15 poena, tri skoka i pet blokada. Tako je ovo verovatno najbolniji poraz čoveka koji je pre samo 24 sata proglašen za MVP.

„Osećao sam se da sam dobro i da mogu da igram, kao da mogu da pomognem timu. Mislio sam da je povreda prošlost. Razočaran sam zbog poraza. Ali to je korak napred da se vratim pravom sebi“, poručio je Embid.

BONUS VIDEO Jan Veseli o masakru u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar