Džoel Embid
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum)

Jedan podatak zaista za rubriku verovali ili ne.

Džoel Embid je od sinoć jedan od onih ljudi kojima broj 13 donosi nesreću. Po 13. put u karijeri je izašao na teren protiv Čikago Bulsa i prvi put je poražen. Nakon 12-0 sada su Bulsi slavili sa 109:105 nakon čak dva produžetka.

#related-news_0

Niz Filadelfija od osam pobeda zaredom je surovo prekinut, a MVP Istočne konferencije prethodne sedmice je pokazao a se i dalje nalazi u odličnoj formi.

Postigao je 37 poena uz 16 skokova i tri blokade, ali je ostavio ekipu na cedilu. Dobio je šestu ličnu grešku na 3:54 pre kraja drugog produžetka, a bez njega su Siksersi potpuno druga ekipa.

Čikago pokušava da pronađe svoje plej-of mesto na Istoku i sve je bliže da ostvari svoj cilj. Veliki doprinos je dao tu Nikola Vučević koji je postigao 21 poen uz 12 skokova, ali koji je pobedio da se pobede timovi sa dva najbolja centra u ligi.

Prošle sedmice je Čikago slavio i protiv Denvera, a Vučević je bio efikasniji čak i od Nikole Jokića.

Upravo su imena Jokića i Embida sada nerazdvojna jer se stalno predviđa ko će postati MVP. Približilo se i vreme za glasanje sa krajem sezone, pa bi srpski centar morao da pokrene tim i natera da upišu nekoliko vezanih pobeda kako bi po treći put pokupio MVP zvanje. Ipak, NBA liga svakako ima sjajan narativ šta god da se desi. Jedan od retkih afričkih košarkaša bi stigao do MVP zvanja ili bi videli prvog trostrukog MVP još od Lerija Birda. Dakle, spektakl je zasigurno tu.

Dobra vest za Filadelfiju je što je odbrana držala u toku susreta, čak i kada je ofanzivno bila daleko od ozbiljne igre.


NBA rezultati, 21. mart

Šarlot – Indijana 115:109

Filadelfija – Čikago 105:109 pp

Njujork – Minesota 134:140

Hjuston – Golden Stejt 108:121

Memfis – Dalas 112:108

Juta – Sakramento 128:120

BONUS VIDEO Ukradena lopta i asistencija Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar