Foto: AP Photo/Richard W. Rodriguez

Nestvarni Slovenac odigrao fenomenalno posle povrede.

Iako je pre samo nekoliko dana zabrinuo sve zbog povrede koju je doživeo na startu utakmice protiv Finiksa i pauze od jednog meča protiv Jute Džez, Luka Dončić je demonstrirao igračku klasu i ispisao istoriju.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa Dalasa je savladala Ddetroit rezultatom 11:105 u meču u kojem je Luka Dončć pokazao zašto je jedan od najboljih igrača na planeti.

Za samo 36 minuta igre i šuta 17/24 iz igre, od čega 5/11 za trojke, slovenačka superzvezda postigla je 53 poena, imala osam skokova i pet asistencija.

Briljirao je Dončić na otvaranju susreta i u prvoj četvrtini ubacio 24 poena što je najbolji učinak ove sezone,a bio je sjajan i u trećoj sa 18, ali je po drugom parametru ispisao istoriju.

Ovo je bila četvrta utakmica ove sezone u kojoj je Dončić postigao 50 i više poena. Njegov rekord bio je onaj odigran krajem decembra prošle godine, koji je završio sa nestvarnim učinkom od 60 poena, 21 skok i 10 asistencija.

Takođe, Dončić sada ima pet odigranih utakmica sa 50+ poena u karijeri. Samo Majkl Džordan i Lebron Džejms su to uradili u prvih pet sezona u karijeri u poslednjih 50 godina.

Fenomenalan podatak.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar