Foto: Tanjug / AP Photo/Frank Franklin II

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Bruklin Netse u noći između petka i subote u NBA ligi sa 122:117.

Bruklin nije sila kakvom je smatran dok su za njega igrali Kevin Durent i Kajri Irving, ali je svejedno pružio dostojan otpor vladajućim šampionima u najjačoj ligi na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je meč završio sa 31 poenom, 11 skokova i sedam asistencija za 34 minuta na parketu i jedini efikasniji od njega bio je Džamal Marej sa 32 poena, pet skokova i devet asistencija.

Uz njih dvojicu su dvocifreni kod pobednika bili još i Aron Gordon sa 18 poena i Majkl Porter Džunior sa 15, dok su na drugoj strani čak sedmorica igrača ubacila deset i više poena, ali je najviše imao Kameron Tomas sa 23. Bio je dobar i Nikolas Klakston sa deset poena, 16 skokova i šest asistencija.

A pošto je Bruklin kuburio sa procentima šuta iz igre, Denver je rano uspeo da se odlepi i u prvoj četvrtini ode na +11. Nagetsi su potom prokockali prednost i Bruklin se od 18:7 vratio u igru serijama poena do potpunog egala 28:28.

Tokom druge četvrtine je upravo tim Netsa održavao prednost do sedam poena, da bi do kraja treće Denver uspeo da preokrene, ali ne i da odmakne.

Tokom četvrte se praktično do kraja igrali na jedan, do dva poseda, Džamal Marej je ubacio bitnu dvojku nepun minut pre kraja za 113:110, nadovezao se i Pejton Votson, ali je Tomas baš tada pogodio trojku, a onda i slobodno bacanje.

Meč su sa linije penala nakon toga rešavali Marej, Gordon i Jokić, pa dileme više nije bilo i Denver sada ima skor 20:10 na trećem mestu zapadne konferencije, dok je Bruklin sa 13:15 na devetom mestu istoka.

Nikola je u ovom meču postao i apsolutni rekorder Denver Nagetsa po broju skokova pošto je sa svojih 11 uhvaćenih lopti nadmašio Dena Ajsela.

Jedanaesti skok u meču sa Bruklinom je Srbinu bio 6631. u karijeri, dok je Ajsel držao rekord sa 6630. Podsećamo, Jokić je već rekorder po broju asistencija, indeksu korisnosti, ofanzivnom rejtingu i još nekim parametrima.

NBA rezultati, petak na subotu:

Filadelfija Sevetisiksers – Toronto Reptors 121:111

Bruklin Nets – Denver Nagets 117:122

Hjuston Rokets – Dalas Maveriks 122:96

Majami Hit – Atlanta Hoks 122:113

Golden Stejt Voriors – Vašington Vizards 129:118

Sakramento Kings – Finiks Sans 120:105

Subota:

18.30 Njujork Niks – Milvoki Baks

21.30 Los Anđeles Klipers – Boston Seltiks

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Top 5 poteza nedelje u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare