Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sada su dve pobede u kvalifikacijama imperativ

Reprezentacija Srbije u novembarskom prozoru igra dva meča u okviru kvalifikacija za Mundobasket, a Svetislavu Pešiću na raspolaganju neće biti svi igrači.

Poznato je da se Evroliga i FIBA „ne mirišu“ već godinama, ali se u poslednje vreme radi na poboljšanju odnosa, te će neki igrači iz elitnog takmičenja biti u mogućnosti da pomognu svojim reprezentacijama.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski bek Marko Gudurić najavio je da neće biti u timu Srbije za meč sa Velikom Britanijom 11. novambra, ali da će konkurisati za tim za duel sa Turskom 14. novembra u Beogradu. Pored toga Gudurić je otkrio da bi isto mogli da učine i Vasilije Micić i Vladimir Lučić.

„Ja ću biti u mogućnosti da igram drugu utakmicu, Vasa (Micić, prim.aut.) isto, Luča (Lučić) ne znam, nisam se čuo sa njim. Dakle za meč sa Turskom. Nije realno da putujemo, u četvrtak igramo sa Zvezdom, a u petak igramo protiv Velike Britanije tako da… Ali, za drugu utakmicu ćemo biti spremni“, rekao je Gudurić za Sport Klub.

Protiv Turske će se vratiti i Nemanja Nedović, pa Srbija i te kako ima čemu da se nada.

Meč Srbije i Turske igra se 14. novembra, dok je novo kolo Evrolige na programu 17. i 18. novembra, tako da bi pomenuti igrači imali vremena da se vrate klupskim obavezama na vreme.

Srbija je trenutno treća u grupi sa skorom 3-3, dok je prva Letonija sa pet pobeda i samo jednim porazom. Tri od šest reprezentacija iz grupe će se plasirati na Mundobasket naredne godine.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Micić otkrio s kim radi na mentalnom planu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar