Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Na današnji dan, pre 20 godina, ubijen je Haris Brkić, tada košarkaš Partizana. Ni dan danas nije otkriveno ko je upucao nekadašnjeg kapitana crno-belih.

Život sjajnog košarkaša surovo je ugašen. Brkić je imao samo 26 godina kada je upucan posle treninga Partizana 12. decembra 2000. i tri dana kasnije podlegao je povredama.

PROČITAJTE JOŠ

Ni dan danas nije otkriveno ko je ubio nekadašnjeg kapitena Partizana, za koga je važilo da je imao najbolji dvokorak…

Haris Brkić rođen je 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega 17 godina, 1992. prešao je u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Humsku, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna Kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na fajnal-for Evrolige u Barseloni. U sezoni 1999/00, igrao je za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01.

Posle nekoliko nedelja, Brkić se iz Podgorice vratio u svoj Partizan, odigrao je tri utakmice, a tog kobnog 12. decembra 2000. godine, na parkingu ispred nekadašnje dvorane „Pionir“, napadnut je vatrenim oružjem.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Zašto? Želim samo da pitam čoveka koji je oduzeo život mom sinu – zašto je to uradio?! Više me ne zanima ni da li će biti kažnjen, samo hoću da znam zašto je pucao u mog Harisa. Njega više nema i ništa ne može da mi ga vrati“, govorila je svojevremeno Harisova neutešna majka Radmila.

Ni dan danas nije zaboravljen među ljubiteljima košarke, a uspomenu na Brkića čuvaju i njegovi nekadašnji klubovi, Partizan, Borac, Budućnost i Bosna, koji svakog leta organizuju turnir Harisu u čast.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare