Marko Šarenac/Foto: fiba.basketbal

Srbija preživela dramu

Košarkaška reprezentacija Srbije za uzrast ispod 18 godina osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu koje je održano u turskom Izmiru, pošto je u meču za treće mesto bila bolja od Slovenije rezultatom 70:67.

PROČITATE JOŠ...

Srbija je loše ušla u meč, gubili su „orlići“ 6:0, ali su sredinom prve četvrtine uspeli da dođu do preokreta i od 8:7 za Sloveniju preokrenu na 13:10. „Zmajčeki“ su na to odgovorili sa dve trojke i prvu četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 16:13.

U drugoj je prednost Slovenije išla i na deset poena (29:19), ali je ekipa Vladimira Đokića uspela da se vrati i smanji na 33:32, dok je nakon prvih 20 minuta rezultat glasio 34:32.

Treća četvrtina protekla je u znatno boljoj igri Srbije koja je povela 47:40, no Slovenci su iskoristili pad rivala i prvo poravnali na 49:49, a potom i preokrenuli na 52:50.

Četvrta deonica je za Srbiju počela kao iz snova, od rezultata 54:52 za Sloveniju početkom završnih deset minuta serijom 15-3 stigli su do 67:57 na 2:42 pre kraja, ali se ni Slovenci nisu predavali.

Ne samo da su uspeli da se pogocima za tri poena vrate, već su pogotkom Nala Belka prišli na 67:66, nakon čega je Domen Petrović uspeo da ukrade loptu, ali je Belko lošom reakcijom dopustio Lazaru Đokoviću da posed vrati u ruke igrača iz Srbije.

Usledila je velika drama, Đoković je pogađao sa linije za slobodna bacanja, Slovenci su držali priključak, da bi na tri sekunde pre kraja utakmcie Jan Zemljić, nakon promašenog bacanja Đokovića, pokušao da poravna, ali je bio neprecizan, pa su mlade nade srpske košarke došle do trećeg mesta.

Srbiju je do pobede predvodio Đorđe Ćurčić sa 21 poenom, Lazar Đoković je ubacio 15 a Ilija Milijašević 11, dok je kod Slovenije najbolji bio Alen Zulić sa 16, jednim više od Jana Zemljića.

U finalu Evropskog prvenstva sastaju se Turska i Španija.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare