Foto: Facebook/KK Sloga officcial

U Kraljevu je u 69. godini posle kraće bolesti preminuo Vladimir Dašić legendarni košarkaš Sloge iz Kraljeva.

Dašić je ostao upamćen kaosjajan trojkaš u dresu svog kluba igrao je i protiv velikana kakvi su Dražen Petrović i Nikos Galis, a rođen je na Kosovu i Metohiji.

Najvažniji deo karijere proveo je u Slogi, a sa njim kao najboljim strelcem Sloga je uspela da dođe i do Prve lige Jugoslavije. Osim za Slogu igrao je za Budućnost iz Peći, Puljanku, Prvu petoletku iz Trstenika, Napredak iz Aleksinca i Mašinac iz Kraljeva. Bio je trener Sloge više puta, a iza sebe je ostavio sinove Jugoslava, Nemanju i Strahinju. Komemorativna sednica povodom smrti Vladimira Dašića biće održana u ponedeljak, a sahrana istog dana tačno u podne na novom kraljevačkom groblju.

PROČITAJTE JOŠ

„Jeste, eto, igrao sam protiv dvojice vrhunskih, najjačih igrača. I protiv Dražena sam bio odličan, šest trojki sam postigao za poluvreme, malo je falilo da dobijemo Cibonu tada, što bi bila prava senzacija“, rekao je Dašić svojevremeno o utakmici protiv Draženove Cibone.

A o susretu sa Arisom Nikosa Galisa je ispričao anegdotu.

„Sećam se tog meča, ja sam direktno igrao protiv Galisa. Čovek je bio čudo, prosto nezaustavljiv, imao je taj skok-šut sa zadrškom, dobar prodor. Svakome je mogao da da 30 i više poena… Stvarno nisi mogao da ga čuvaš. Ali i ja sam odigrao dobro protiv njega, mislim da sam mu dao preko 20 poena… Kasnije smo završili u „Turistu“, ma super je bilo. Za Galisa mogu da kažem da je sjajan tip i košarkaš, takav se više ne rađa“, rekao je on.

BONUS VIDEO Denver i Nikola Jokić stigli do 3-0 protiv Lejkersa u Los Anđelesu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare