Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr)

Neverovatna razlika.

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige. Posle dva druga mesta u kojima je gledao u leđa Nikoli Jokiću, Embidu se konačno ispunila velika želja pa je tako postao NBA MVP.

Iako je Nikola Jokić dugo slovio za prvog favorita, Embid je u završnici sezone iskočio u prvi plan, a veliki posao su uradili i mediji koji su žestoko gurali centra Filadelfije u prvi plan.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ono što je mnoge iznenadilo jeste razlika u broju glasova i prednost koju je Embid imao u odnosu na Nikolu Jokića.

Ako uzmemo u obzir da je bila velika diskusija oko toga ko više zaslužuje ovu nagradu, onda su rezultati glasanja sramota jer ispada da je Embid imao dominantnu sezonu i da je bio dve klase iznad Jokića.

Od ukupno 100 glasova za prvo mesto, Embid je bio ubedljivo prvi.

Dobio je 73 glasova za prvo mesto u MVP trci. Nikola Jokić dobio je 15, dok je Janis Adetokumbo dobio 12. Jokić je kod čak 52 novinara bio drugi izbor u glasanju, Embid kod 25, dok je Janis drgui pik bio kod 23 novinara.

Janis je dobio 65 glasova za treće mesto, Jokić 32, a Embid samo dva. Na kraju, dosta nerealna razlika. Embid je sezonu završio sa statistikom od 33 poena u proseku, u čemu je bio prvi u ligi, uz to je dodavao deset skokova i četiri asistencije. Nikola Jokić beležio je 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po meču.

Ono što posebno upada u oči, jeste da neko nije Jokiću dao glas uopšte, čak ga nije video ni u top 5 igrača NBA lige, a čak je i Janis imao ukupno 100 glasanja, kao i Embid, Jokić 99. Sledi Tejtum sa 90, pa Šaj Gildžes Aleksander sa ukupno 34 dodeljena glasa.

BONUS VIDEO Eksplozija u Areni posle trojke Nanelija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar