Foto:Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Dugo se najavljivalo, sada je i potvrđeno

NBA liga od sledeće godine izgledaće nešto drugačije nego do sada, pošto se uvodi novi format, odnosno turnir koji će se igrati tokom sezone.

Završni turnir biće održan u Las Vegasu od 7. do 9. decembra i na njemu će igrati osam timova koji će se boriti za trofej i za novčanu nagradu od 500.000 dolara koju dobija svaki igrač pobedničkog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Rezultati sa turnira i te kako će biti važni za stanje na tabeli, pa je mišljenje Amerikansca da će uvođenje ove ideje dodatno motivisati ekipe i učiniti zanimljivim jedan od, bar do sada najnezanimljivijih delova sezone.

Na startu sezone, ekipe će biti podeljene u šest grupa po pet timova (nevezano za to iz koje su divizije, ali biće iz iste konferencije). Određenih dana u prvih šest nedelja sezone, svaka ekipa odigraće četiri utakmice u grupi koje će se takođe važiti i za regularni deo sezone. Dakle, igra se kao i do sada, s tim da će pobede i porazi biti računati i za turnir u za sezonu, odnosno za dve odvojene tabele.

Svih pet ekipa iz grupe igraće barem dva puta jedni protiv drugih – dva puta kod kuće i dva puta na strani.

Pobednici šest grupa i dva tima koja će dobiti specijalne pozivnice plasiraće se na završni turnir u Las Vegasu gde će igrati eliminiacione mečeve do samog kraja.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog odigravanja ovog turnira poremetiće se i raspored, a dva tima, koji budu finalisti u Las Vegasu, imaće jedini čak 83 meča u regularnom delu sezone. Oni timovi koji se ne budu plasirali na završni turnir (ukupno 22) odigraće dve dodatne utakmice kako bi se izjednačili po broju mečeva sa ekipama koje će igrati u Las Vegasu.

Ostaje da se vidi kako će navijači reagovati na promenu, ali i igrači koji su sada izloženi još većim naporima.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar