Svetislav Pešić Foto: TANJUG/Soeren Stache/dpa via AP

Veliki pritisak na košarkašima Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije će u petak od 20 časova u Njukaslu igrati protiv Velike Britanije meč sedmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojem mora da trijumfuje da bi ostala u trci za Mundijal.

Zbog činjenice danije napravljen dogovor sa Evroligom, selektor PEšić iimao je mnogo muka pred ovaj duel sa Velikom Britanijom koji će gledaoci moći da gledaju ekskluzivno na kanalu Sport kliub 1.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija trenutno deli treću poziciju sa Belgijom, pošto obe reprezentacije imaju skor od po tri pobede i poraza. Ispred njih je Grčka sa skorom 4-2, dok je Letonija na čelu sa 5-1. Turska je na petoj poziciji sa dve pobede iz šest mečeva, dok samo Velika Britanija ima jedan trijumf uz pet neuspeha.

Iako na meču sa Britanijom neće biti NBA i evroligačkih igrača, Pešić je dobio mogućnost da „iskoristi“ članove Zvezde i Partizana, koji su se na neki način „žrtvovali“.

Partizan je dao Danila Anđušića i Uroša Trifunovića, a Crvena zvezda Ognjena Dobrića, Luku Mitrovića i mladog Nikolu Topića.

Za meč sa Turskom bi mogli da se priključe Nedović, Micić, Gudurić, Lučić, Jaramaz , Kalinić , Marinković ali ostaje da se vidi na koga će Svetislav Pešić moći da računa.

Velika Britanija će igrati u najjačem sastavu i onom koji je igrao evrobasket jer najveći boj igrača dolazi iz London Lajonsa koji igraju Evrokup.

BONUS VIDEO Fantastična blokada Ledeja, smeč u stilu najboljih korektora