Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda nezadovoljan je raspletom derbija u ABA ligi između Crvene zvezde i Partizana, ali i opstajućim pitanjem stranaca u ovdašnjoj košarci.

Zvezda je bila bolja od Partizana u 21. kolu ABA lige sa 73:64, a crno-bele je predvodio Rašon Tomas sa 17 poena, dok je u Zvezdi najbolji bio Duop Rit sa 15.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednjih godina nije neuobičajeno da stranci dobijaju srpski pasoš kako bi mogli bez smetnji da igraju za srpske klubove.

Takvi su primeri Dilana Enisa, Kevina Pantera, Korija Voldena, Čarlsa Dženkinsa, Damarkusa Nelsona, ali i Markusa Pejdža.

„Igraš skoro 30 minuta i ne možeš jedan koš iz igre da daš. Ali zato…“, napisao je Varda i ostavio sličicu srpskog pasoša uz komentar posle utakmice.

Pejdž je u timu Partizana proveo nešto više od 27 minuta na parketu i za to vreme je imao četiri poena. Probao je da ubaci pet šuteva za tri poena i svaki put je bio neprecizan.

Uz to, nije pogodio ni jedan šut za dva, pa je sve poene postigao sa linije za slobodna bacanja. Kako je Markus pretprošle godine dobio srpski pasoš, Vardina kritika ovog puta po svemu sudeći ide na njegov račun.

Zvezda je slavila zahvaljujući boljem početku četvrte deonice, ali i izostanku napadačkog potencijala Partizana na spoljnim linijama, gde je jedino Ognjen Jaramaz bio dvocifren sa deset poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare