Novak Đoković i Vanja Marinković Foto:Joaqui Flores/Starsport.rs/Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Ne zaboravlja Vanja da isprati Novakove rezulatate u Australiji

Vanja Marinković, srpski reprezentativac i član Baskonije, u zanimljivom razgovoru za Nova.rs pored košarkaških tema dotakao se i Novaka Đokovića, te njegovih partija u Australiji ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Marinković je imao tu čast da deli balkon sa Novakom prošle godine, nakon što je srpski teniser osvojio US Open, a košarkaška reprezentacija Srbije donela srebro iz Manile. Scene sa balkona zauvek će ostati u srcima naših košarkaša, ali i Đokovića, koji se tada rasplakao kao nikada pre.

Pet meseci kasnije Marinković se u dresu Baskonije bori za plej-of Evrolige, dok Novak pokušava da odbrani titulu na Australijan open i dođe do 25. grend slem trofeja.

Zbog napetog rasporeda utakmica i malo treninga, pitali smo Vanju da li uopšte stiže da prati Novakove mečeve u Australiji.

„Danas (u sredu) je pobedio 3:1. Pratim. Video sam da se mučio Hrvatom, 3:1 isto. Prvi set koji je izgubio od kvalifikanta, posle ne znam koliko. Najduži meč u prvoj rundi ikada. Kako da ne pratim Đokovića?! Posle onoga na terasi, kako da ne pratim. Pratim ga od 2008. kad je uzeo prvi put Australijan open. Išao da mu pevam kad je izašao na balkon. Sa mamom sam išao. Imao sam 11 godina tada. Posle 15 godina sam ja na terasi, a on plače. To će mi biti za ceo život da pamtim. Igra ujutru kad imamo trening, ali nadam se da će pokazati da je čiča“, rekao je Marinković za Nova.rs uz osmeh.

Đoković će u trećm kolu Australijan open igrati protiv Tomasa Martina Ečeverija, dok Marinkovića u četvrtak od 19 sati u Areni očekuje utakmica 22. kola Evrolige protiv Crvene zvezde.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare