Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Vanesa Brajant, supruga tragično nastradale košarkaške legende Kobija, podnela je tužbu protiv četvorice zvaničnika policije koji su slikali i dalje razmenjivali fotografije posmrtnih ostataka asa Lejkersa.

PROČITAJTE JOŠ

Udovica Kobija Brajanta, koji je pre nešto više od godinu dana nastradao u helikopterskoj nesreći sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još sedam članova posade, podnela je tužbu protiv okruga Los Anđeles.

Na udaru je šerifsko odeljenje ovog grada, vatrogasna služba, a posebno će odgovarati četvorica policajaca, koji su optuženi za narušavanje privatnosti i nemar nakon što su mobilnim telefonima snimali i delili fotografije i snimke mrtve dece, roditelja i trenera.

Ona traži i naknadu za naneti duševni bol, a u tužbi koju je objavila na svom Instagram nalogu, navedena su imena četvorice policajaca koji su optuženi da su učestvovali u fotografisanju žrtava.

Vanesa je iznela uznemirujuće detalje o tome kako je posle nesreće pozvala šerifa Aleksa Vilanuevu. Rekla mu je da strahuje da mesto nesreće nije zaštićeno od fotografisanja, on je tvrdio da su zvaničnici policije obezbedili mesto.

Bizarnost je u tome što su ljudi koji su poslati da zaštite mesto od fotografisanja posmrtnih ostataka Kobija, njegove ćerke, kao i ostalih članova posade, prekršili su svoja ovlaščenja i fotografisali su ostatke svojim privatnim telefonima.

Te fotografije nisu bile za potrebe istrage nesreće, sumnja se da je napravljeno između 25 i 100 fotografija. Najmanje deset drugih policajaca dobilo je fotografije u roku od 48 sati.

Za sve se prvo saznalo jer su se u jednom lokalu policajci hvalili „materijalom“, a sigurnosne kamere zabeležile su momente kada se na  telefonu zumiraju ovi materijali.

Jedan konbar je to razglasio, gazda lokala je prijavio slučaj šerifu, pa je tako i pokrenuta istraga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Bryant ? (@vanessabryant)

Vanesa Brajant je kroz čak 12 objava na Instagramu objavila sve detalje, a posebno će odgovarati Rafael Mehija, Džoi Kruz, Raul Versales i Majkl Rasel.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar