Zvezda izborila majstoricu, totalna drama u finalu plej-ofa.

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da izbore peti meč u finalu plej-ofa, nakon što su savladali Partizan rezultatom 68:56 posle velike borbe i mnogo preokreta. Sada će peti meč odlučivati šampiona ABA lige, a ta utakmica se igra u četvrtak od 20 časova.

Zvezdu koja je vodila od sredine prve četvrtine i nije ispuštala tu prednost do kraja je predvodio Fakundo Kampaco sa 21 poenom uz po četiri skoka i asistencije, 14 je ubacio Ognjen Dobrićć uz sedam skokova ,a Petrušev je imao 10.

#related-news_0

U redovima Partizana je najbolji bio Egzum sa 12 poena i 10 skokova, a dvocifreni su bili Panter i Avrmaović sa po 10 poena, ali i šutem za tri kombinovano tri od 10.

Zvezda je u jednom trenutku imala 17 razlike, ali je Partizan prišao na pet i preko Pantera propustio priliku da se vrati na minus dva, ali je promašio i Zvezda je uspela da dođe do pobede.

Usledio je i haos na tribinamama kada je došlo do tuče navijača i serija predmeta je poletela na parket. sudije su prvo tražile pražnjenje tribine, ali je meč ipak odigran do kraja.

Za razliku od treće utakmice, amvijent u dvorani „Aleksandar Nikolić“ nije bilo toliko uzavreo. I ovoga puta su salvu uvreda dobili Zoran Savić i Željko Obradović, ali je mnogo manje predmeta upalo na parket, pa je utakmica krenula bez odlaganja.

Partizan je bolje otvoriio meč pogotovo u napadu i posle pet minuta vodio sa 12:6. Bio je razigran Zek Ledej koji je pogodio trojku i dvojku bio je lider crno-belih, dok je trojku pogodio i Avramović koji je bio iznenađenje Željka Obradovića na startu meča.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Delovalo je da su crveno-beli ušli prilično nervozno, ali je tada usledio potpuni preokret.

Partizan je ušao u seriju izgubljenih lopti. Avramović, Naneli, Panter su gubili lopte kao na traci, a Lesor j eu tri navrata a defanzivnom skoku ispuštao loptu. To je iniciralo seriju Zvezde od 12:0 i veliki delirijum u dvorani

Briljirali su Dobrić i Kampaco koji su u tim trencuima predvodili napadačku igru Zvezde, a Argentinac je bio i sjajan u odbrani. Partizna je do kraja prve deonice pogodio samo jedno bacanje.

Druga četvrtina je bila najlošij au čitavoj seriji, jer su se ekipe mučile u napadu. Zvezda nije uspevala da pogodi ništa iz igre nekoliko minuta, ali s ečini da je PArtizan propustio priliku da to iskoristi.

Tek su trojke Smailagića i Pantera vratili Partizan u igru, kada je propušten momentum za preoktret. Panter je iznudio nameran faul nakon kontre, ali je pogodio samo jedno bacanje, a Partizan je potom upropastio idva napada.

To je Zvezda iskoristila da se konsoliduje i da nakon samo dva poena za sedam minut au zavrpšnici ponovo napravi seriju.

Partizan je išao iz greške u grešku, a Zvezda na krilima Vildoze i Kampaca uspela da do odmora ode na plus osam.

Nastavila je Zvezda u identičnom ritmu i u trećoj četvrtini. Stigla je do +17 pred sam kraj tog perioda, a ponajviše zahvaljujući izuzetno raspoloženom Ognjenu Dobriću, koji je posle jednog zakucavanja i podigao čitavu dvoranu na noge.

Međutim, Partizan je u poslednja dva minuta ovog perioda uspeo da pronađe ritam i da smanji na samo deset razlike posle trojke Alekse Avramovića. Toliko je i bilo pred poslednjih deset minuta igre.

I početak završne, četvrte deonice počeo je bolje za Partizan koji je posle jednog pogotka Pantera stigao na samo pet poena minusa. S obzirom na to da je do kraja meča u tom momentu ostalo šest minuta, sve je bilo potpuno otvoreno.

Kada je PArtizan odbranio napad i krenuo u kontru na nešto više od dva minuta, sve je moglo da bude drugačije da je Panter pogodio trojku i smanjio na minus dva, ali je promašiuo otvoren šut i propustio velilu priliku, a Zvezda je to kaznila.

Pogodio je Eksum trojku koja je u jednom momentu ponovo vratio Partizan na pet razlike, ali je Kampaco istovetno odgovorio i, može se reći, prelomio meč. Zvezda je do kraja bez problema uspela da zadrži i uveća prednost.


Crvena zvezda  – Partizan 68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Dvorana: Aleksandar Nikolić; Gledalaca: 7430: Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Josip Radojković

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 8, Lazarević 3, Kampaco 21, Mitrović 5, Lazić, Martin 2, Dobrić 14, Nedović, Marković 3, Petrušev 10, Bentil 2.

Partizan: Ledej 9, Avramović 10, Koprivica, Panter 10, Smailagić, Egzum 12, Naneli 4, Lesor 4, Trifunović, Anđušić 2, Madar 2.


ČETVRTA ČETVRTINA U TOKU Crvena zvezda - Partizan - 62:54

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar