Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Asvela na svom parketu rezultatom 81:78 u meču 23. kola Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ...

Košarkaši Asvela bili su izuzetno raspoloženi na početku meča, pa su pogodili prvih šest šuteva i došli do 14 poena pre nego što je Lajti promašio šut za tri.

Ipak, nisu uspeli da stvore osetniju prednost pošto je briljirao Lendri Noko sa osam poena, dok je Kori Volden pogodio dve trojke.

Razigrao se i Kuzmić, vezao pet poena i doneo 19:14 crveno-belima, ali je Dio novom trojkom svoju ekipu primakao ma 19:18, a tim iz Francuske je preko Nue i Stražela stigao do 25:23.

Odlično je šut služio Francuze, koji su, nakon Dobrićeve trojke za izjednačenje (28:28) napravili seriju 17-2 i stigli do prednosti 45:30 na 3:40 pre kraja poluvremena.

Ipak, od tada do kraja četvrtine nisu uspeli da poentiraju, dok je Zvezda preko Dobrića i Voldena uspela da priđe na sedam poena razlike.

Početkom treće četvrtine Asvel je uspeo razliku da vrati na 10 poena najviše zahvaljujući Norisu Kolu, i tu prednost su održavali sve do samog kraja, kada su Davidovac, Hol i Kuzmić primakli crveno-bele na samo poen minusa, 57:56.

Uspeli su igrači Zvezde preko Kuzmića da preokrenu (58:57), potom i da košem Rita dođu do 60:57, a činilo se da mogu do pobede kada je Dobrić pogodio trojku za 72:68.

No, trojkom Nue pa simultankom Kola Asvel je stigao do preokreta, usledio je pravi revolveraški obračun Kola i Voldena, a crveno-beli su imali poen viška, 78:77, kada je Kol pogodio za dva, potom uhvatio loptu u odbrani nakon promašaja Lojda, promašio trojku, ali je Hauard iskoristio to što je u tom momentu na terenu bila niža petorka Zvezde, uhvatio loptu u napadu i dao je Kolu koji je fauliran na pet sekundi pre kraja.

Pogodio je oba bacanja, a Zvezda dobila šansu da, nakon tajm-auta, loptu uvede sa polovine rivala. Davidovac je uspeo na jedvite jade, ona je stigla do Lojda koji je probao prvi put, promašio, lopta mu se odbila u ruke, on šutirao drugi put, tom prilikom bio fauliran od strane Kaudija, ali su sudije ostale neme a Asvel slavio.

Crveno-belima ovo je bio 16. poraz od početka Evrolige, dok je Asvel zabeležio devetu pobedu.

Evroliga, 23. kolo:

Crvena zvezda – Asvel 78:81 (23:25, 15:20, 18:12, 22:24) 

Sudije: Hijerecuelo, Roča, Konstantinovs

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“, Beograd

Crvena zvezda: Hol 2, Volden 17, Lojd 8, Davidovac 6, Lazić 3, Rit 4, Radanov, Dobrić 17, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 9, Noko 12, Kolom

Asvel: Kaudi 6, Lakomb, Dio 14, Fal 4, Noua 12, Hejs, Bako 3, Lajti 5, Hauard 7, Jabusele, Kol 22, Strazel 8

Foto: Sofascore

40′ Šok završnica u Pioniru

Zvezda je imala napad, prvo je Dobrić promašio trojku, potom Lojd uspeo da dođe do lopte, pokuša sa poludistance, ali nije bio precizan. Stigli su igrači francuskog tima do lopte, Kol pokušao da reši meč trojkom ali nije bio precizan, no Hauard je uspeo da uhvati loptu u napadu, doturi je do Kola koji je fauliran, pogodio oba penala. Zvezdi je ostalo pet sekundi, dovoljno za čak dva šuta za tri poena Džordana Lojda, ali je oba puta promašio.

39′ Duel Volden – Kol

Šta uradi Volden, izbriše Kol, i obrnuto… Ovog puta nakon poena Voldena još jednom je Kol uspeo da izbaci Noka driblingom, pogodi sa poludistance, 79:78.

37′ Voldenov flouter za poen prednosti

Kakva serija Voldena! Pogodio je prvo veliki flouter, poton nakon koša Fala još jednom probio odbranu rivala i položio, ali je Kol uzvratio odličnim driblingom i košem preko Noka.

36′ Dobrić za tri!

Fal je uspeo nekako da poentira, možda napravio i grešku u koracima, ali je Dobrić sa druge strane uzvratio trojkom i doneo četiri poena viška domaćem sastavu. Usledio je odgovor u vidu serije gostiju 5-0, pa na 3:24 pre kraja utakmice Asvel ima poen viška zahvaljujući košu Kola sa poludistance.

36′ Zakucava Noko!

Zvezda na pet minuta pre kraja ima tri poena prednosti nakon odlične asistencije Voldena i zakucavanja Noka koji je imao prazan reket, 69:66.

34′ Davidovac sjajan 

Prvo je pogodio u napadu, zatim izvukao faul pri posedu Asvela, Zvezda ima 67:66 i loptu.

33′ Dobrić „sa parkinga“!

Pogodio je sa sedam metara krilni košarkaš Zvezde (63:61), ali je Kol iskoristio nepažnju Voldena i pogodio uz faul. Uzvratio je Dobrić, pogodio za dva, crveno-beli ponovo imaju prednost, 65:64.

32′ Kakav koš Rita!

Čitavu utakmicu igrači Asvela pogađaju šuteve nakon fantastične odbrane rivala, da bi uzvratio Rit ovog puta, i pogodio preko Fola, 60:57. Uzvratili su gosti, a preko Norisa Kola sa penala stigli i do preokreta, 61:60.

Počinje poslednja četvrtina

I odmah sjajna odbrana Zvezde, nesporazum igrača Asvela, potom odličan napad i pas za Kuzmića kog je Hauard faulirao, a Zvezdin centar pogodio oba slobodna bacanja, 58:57.

30′ Konačno! 

„Pritegla“ je Zvezda odbranu, igrači Asvela su počeli da komplikuju u napadu, rezultat – serija crveno-belih, pa pred završnih 10 minuta, nakon velike borbenosti Ognjena Kuzmića, koji je uhvatio dva uzastopna skoka u napadu, imaju samo jedan poen minusa, 57:56.

29′ Nova propuštena šansa…

Odlična odbrana Zvezde i „krađa“ Dobrića „otvorili“ su kontru, ali je Lazića zaustavio Stražel. No, stigli su do poena nakon prodora Davidovca. Nova odlična odbrana Dobrića i nova kontra, pokušao je Dobrić da položi loptu u koš, ali je umesto toga samo namestio šansu Jabuseleu da u stilu najboljih odbojkaša sveta „smečuje“ loptu u aut. Nakon izvođenja Hol je fauliran, pogodio oba penala, pa su crveno-beli na 57:54.

28′ Lazić!

Crveno-beli su na -5 nakon poena Branka Lazića, koji je pogodio sa poludistance nakon driblinga, 55:50, ali je odmah potom i pogrešio u odbranu, pobegao mu je Jabusele, zakucao, a Asvel otišao na 57:50.

27′ Kapiten kapitenski

Promašio je Lazić svoj šut, ali je sjajno ispratio loptu, potom uposlio Lojda, a Zvezdin Amerikanac postigao poene kojima je njegov tim ponovo prišao na sedam poena minusa, 55:48.

25′ Ponovo Noko i Rit!

Ovog puta izblokiran je Kaudi, ali Zvezda ne uspeva da iskoristi svoje šanse proistekle iz dobre odbrane…

23′ Zajednička rampa Noka i Rita

Potez dosatašnjeg toka meča je bez dileme blokada koju su istovremeno izveli Noko i Rit nad Lajtijem, a Kamerunac potom svojim desetim poenom smanjio na 52:44.

22′ Kako protiv ovoga?

Odlična odbrana Rita nije bila dovoljna, Kaudi je pogodio iz gotovo nemoguće pozicije, 50:40. Pogađa Volden nakon prodora, ali i Kol sa poludistance, 52:42.

Počinje treća četvrtina

Lojd je pogodio za dva i smanjio na -5, ali je u odbrani zaboravljen Noris Kol, koji je pogodio trojku, a Dobrić napravio faul u napadu.

Strelci

Najefikasniji u Zvezdi su Volden i Dobrić sa po devet poena, Noko ima osam, dok Dio kod francuskog tima ima 12, Nua devet a Stražel osam.

Šta kaže statistika?

Košarkaši Asvela su tokom prvog poluvremena pogodili devet od 16 šuteva za dva te čak osam od 12 pokušaja za tri poena. Zabeležili su deset skokova, od čega samo dva u napadu, kao i 13 asistencija, dve ukradene lopte, te pet izgubljenih.

Sa druge strane, Zvezda ima šut za dva poena 10/20, za tri 3/8, pet skokova u napadu od 13 ukupno, uz samo šest asistencija, šest izgubljenih lopti i tri ukradene.

Kraj prvog poluvremena

Asvel je tokom većeg dela uvodnih 20 minuta sjajno šutirao, imao je čak i 15 poena prednosti, ali je Zvezda odličnom završnicom i serijom 8-0 uspela da priđe na 45:38.

19′ Igrači Asvela maše zicere

Hauard i Hejs su od „gotovog napravili veresiju“, propusitli da postignu koš iz dve zicer situacije nakon dobre reakcije Kuzmića u odbrani. Kaznila je to Zvezda nakon konfuznog napada, kada je Kuridža odlučio da umesto završnice uputi povratni pas za Dobrića, koji je fauliran pri šutu za tri poena. Pogodio je sva tri, a Zvezda serijom 8-0 prišla na 45:38.

18′ Volden uz faul

Konačno dobar potez nekog od Zvezdinih igrača u drugoj deonici. Kori Volden je uspeo da pogodi uz faul Kaudija i smanji razliku na 13 poena, 45:32.

16′ Nastavlja se Zvezdin „prazan hod“

Loš prodor Džordana Lojda okončan je poklonjenom loptom Francuzima, da bi sa druge strane Hauard pogodio, a njegov tim ima 45:30.

14′ Volden dobio udarac

Plej Zvezde je protutnjao kroz odbranu ali je ispod koša izblokiran od strane Bakoa, pokušao je da ukrade loptu ali je tom prilikom dobio jak udarac u vilicu. Srećom po Zvezdu, nije morao iz igre. Ipak, nije Zvezda poentirala, ali jeste Asvel i to prvo preko Hauarda za tri, potom i preko Nue sa poludistace, pa Asvel ima 11 poena viška, 40:29.

12′ Stražel za tri, sjajan skok Lazića

Prvo je Stražel pogodio trojku, da bi potom promašaj Noka iz reketa Lazić uspeo nekako da vrati u igru, a lopta stigla do Dobrića koji je pogodio trojku. Prednost gostima vratio se Stražel novom trojkom, 31:28.

11′ Davidovac pogađa

Crveno-beli stigli su do izjednačenja nakon lepog poteza Dejana Davidovca, koji je pogodio sa poludistance.

Foto: Starsport

Počinje druga četvrtina

Prvi napad ima Zvezda.

Kraj prve četvrtine

Asvel vodi zahvaljujući četiri pogođene trojke, sa druge strane prednjači Noko sa osam poena, dok je Volden dodao šest nakon dve pogođene trojke.

10′ Stražel pogađa za dva

Loš napad Zvezde i grešku Lojda kaznio je Stražel, pogodio za dva i odveo svoj tim na 25:23, čime je i završena prva četvrtina.

8′ Noko za dva

Čekali su crveno-beli Kamerunca, i čini se da su ga dočekali. Za nepunih sedam minuta igre u prvoj četvrtini sakupio je osam poena, tri skoka, od čega dva u napadu, ali je i serijom sjajnih blokova omogućavao saigračima da dođu do pozicija za šut.

7′ Kuzmić!

Podseća na momente centar Zvezde na sebe iz prvog mandata, pa je uhvatio loptu posle promašaja Voldena za tri poena i pogodio iz reketa. Sa druge strane Bako je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, 19:15 za crveno-bele. Usledila je i prva greška Kuzmića, koji se nije dovoljno brzo otvorio nakon bloka, napravio je faul, a Dio to kaznio i pogodio za tri, 19:18. Već u sledećem napadu Kuzmić je napravio drugu ličnu u napadu.

6′ Asvel pogađa, ali Zvezda vodi

Košarkaši Asvela pogodili su gotovo sve što su uputili ka košu crveno-belih, dok su sa druge strane Volden trojkom, Lojd sa penala i Kuzmić nakon skoka u napadu posle svog promašaja doneli domaćem sastavu prednost 16:14.

3′ Dominira Noko

Šest poena nanizao je centar Zvezde, od čega je dva koša psotigao nakon skoka u napadu, nadovezao se i Volden trojkom, pa je rezultat nakon tri minuta igre 9:9.

1′ Noko pogađa, pa brani sjajno

Rezultat posle prvog minuta je 4:2 za goste nakon koša Kaudija u poslednjoj sekundi napada.

Dobro došli na prenos meča između Crvene zvezde i Asvela u okviru 23. kola Evrolige na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar