Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su PAO sa 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25) u 17. kolu Evrolige nakon velike drame.

Iako su crveno-beli imali veliku prednost tokom većeg dela meča, na kraju se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj se bolje snašla Zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

Poeni Džonija O’Brajanta, Dejan Davidovca i Korija Voldena u poslednjim minutima sa slobodnih bacanja doneli su prevagu. Još jednom je u Zvezdinom duelu presudila odbrana Beograđana u završnici.

Ovo je bio šesti trijumf crveno-belih u ovoj sezoni Evrolige, a prvi Dejana Radonjića od povratka na klubu domaćeg tima.

Dva tima su igrala strahovitu odbranu od prvog minuta, a to se najbolje videlo po prvih pet minuta treće deonice kada je viđen tek jedan poena Marka Jagodića-Kuridže.

Crveno-beli su trojkama u prvom poluvremenu stvorili prednost koja je varirala od 10 do 15 poena tokom čitavog susreta, a na kraju se ušlo u neizvesnu završnicu. Ipak, u poslednjem minutu su crveno-beli odigrali smireno i upisali novi trijumf.Nakon početnog zaostatka od 0:6, crveno-beli su stigli do pravog ritma. Do prvog vođstva su stigli pri rezultatu 11:10, a od tog momenta konstantno povećavali razliku.

U prvih 20 minuta su crveno-beli postigli čak 10 trojki iz 18 pokušaja i tako napravili veliku razliku.

Kori Volden je pogodio tri vezane trojke, a i Kino Kolom je dva puta u nizu bio precizan. Zvezda je izgledala savršeno zategnuta defanzivno, a u napadu PAO nije imao rešenje za rivala.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Aleksa Radanov je upisao prve minute za crveno-bele u evroligaškoj košarci i sa dva sjajna poteza (prodor ka košu i trojka) podigao i klupu Zvezde na noge.

Zvuči pomalo neverovatno, ali je u trećoj deonici za pet minuta igre postignut samo jedan jedini poen, upisao ga je Jagodić-Kuridža sa linije za slobodna bacanja.

Ključnu ulogu u trećoj deonici imao je Duop Rit koji je ubacio sedam poena za crveno-bele.

U poslednjoj deonici su odgovornost preuzeli Kolom i Jagodić-Kuridža i osigurali pobedu crveno-belih. Iako to nije bilo očekivano ušlo se u neizvesnu završnicu, a od trenutka kada je Papapetru pogodio trojku za 68:68 crveno-beli su sve poene upisali sa linije za slobodna bacanja.

Kada je bilo najpotrebnije bili su sigurni Davidovac, Volden i O’Brajant.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Kori Volden sa 17 poena, a Kino Kolom je dodao 13 poena.

U redovima rivala su se istakli Janis Papapetru sa 20 i naš Nemanja Nedović, bivši igrač crveno-belih, sa 16 poena.

Crvena zvezda – Panatinaikos 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Gledalaca: Bez prisustva publike: Sudije: Migel Anhel Perez, Karmelo Paterniko, Sefi Šemeš

Crvena zvezda: O’Brajant 5, Volden 17, Uskoković /, Davidovac 6, Lazić 0, Rit 7, Radanov 5, Dobrić 11, Jagodić-Kuridža 6, Simanić /, Kuzmić 4, Kolom 13.

PAO: Mak 5, Papajanis 5, Bohoridis 0, Papapetru 20, Kaselakis 3, Kalajcakis /, Foster 2, Nedović 16, Vajt 8, Mitoglu 4, Bentil 6, Sent-Ros 2.

Evroliga, 17. kolo:

Utorak

Himki – Olimpijakos 88:105

Efes – Real Madrid 65:73

Alba – Žalgiris 71:74

Makabi – Zenit 72:78

Baskonija – Valensija 71:70

Sreda

Fenerbahče – Asvel 81:69

C. zvezda – PAO 74:71

Bajern – Barselona 90:77

20.45 Armani – CSKA

Foto: Screenshot Sofascore.com

Četvrta četvrtina: Crvena zvezda – Panatinaikos 74:71

40′ Pogađa O’Brajant dva slobodna bacanja za 70:68.

40′ Papapetru pogađa trojku za 68:68 u poslednjem minutu, Zvezda je ispustila veliku prednost.

38′ Na kraju pomalo i neočekivan nezisvsnost jer je PAO došao na samo šest poena zaostatka (68:62).

37′ Vovoras, trener Panatinaikosa, dobio je tehničku grešku zbog protesta, a Kino Kolom je pogodio sa linije za slobodna bacanja.

36′ Kolom je igrao sjajnu odbranu, pa je uspeo da preseče jedno dodavanje za otvoreni šut Vajta. Papateru je iz sledećeg napada pogodio za dva poena. Odgovorio je Jagodić-Kuridža za 67:57.

35′ Eron Vajt je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja za 63:55.

34′ Zvezda sada igra duge napade i traži prednost pod košem i iz pozicione igre. Ipak, jedno dodavanje je presekao Nemanja Nedović i onda zakucao za 59:52. Veoma važna trojka Kina Koloma za 62:52 u trenucima kada je delovalo da je Panatinaikos uhvatio pravi ritam.

 

33′ Ognjen Kuzmić je promašio zicer nakon sjajne akcije crveno-belih.

32′ Jagodić-Kuridža promašuje šut za tri poena. Zvezda i dalje bez poena u nastavku. Iznudili su crveno-beli u sledećem napadu dva faula rivala, a na kraju je Volden to lagano položio.

31′ Dejan Radonjić je tražio tajm-aut nakon serije Panatinaikosa od 4:0 kojim je razlika posle dugo vremena došla na -7 (57:50)

Treća četvrtina: Crvena zvezda – Panatinaikos 57:46

29′ Kori Volden je dugo držao loptu u pretposlednjem napadu Zvezde, a vreme je isteklo pre nego što je Dobrić uputio šut ka košu. Volden je pokušao sa pola terena, ali nije bio precizan (57:46)

28′ Mitoglu je nepropisno postavio blok, pa je suđen faul u napadu. Crveno-beli imali su probleme sa realizacijom napada u ovim trenucima.

27′ Duop Rit upisuje sedmi poen u trećoj deonici. Sjajna partija krilnog centra u momentima kada oba tima veoma teško stižu do poena (57:46). Vratili su se na teren Volden i Kuzmić

26′ Duop Rit pogađa prvi šut iz igre za crveno-bele u drugom poluvremenu. Isti igrač je u sledećem napadu pogodio dvojku ulaskom uz čeonu liniju za 54:39.

25′ Bentil je „polomio“ tablu nepreciznim šutem za tri poena, a kasnije uspeo da pogodi za dva poena i prekine petominutni post na obe strane. Davidovac je promašio šuta za tri poena, još uvek nismo videli poene iz igre u nastavku.

 

24′ I ovaj minut prolazi bez poena na obe strane, u drugom poluvremenu crveno-beli vode sa 1:0.

23′ Deluje pomalo čudno da smo nakon efikasnih prvih 20 minuta, za tri minuta nastavka videli tek jedan jedini poen.

22′ Još jedna dobra odbrana Zvezde sa mnogo pomaganja, a Jagodić-Kuridža je iznudio faul, a malo je nedostajalo da pogodi nakon kontakta što je izazvalo uzdah svih prisutnih u dvorani. Ipak, poen je upisao sa linije za slobodna bacanja (49:37)

21′ Uspela je Zvezda da odbrani prvi napad, a onda je lopta spuštena pod koš Marku Jagodiću-Kuridži koji je iznudio faul.

Druga četvrtina: Crvena zvezda – Panatinaikos 48:37

20′ Kakva greška Koloma prilikom dodavanja i bili su to laki poeni za Bentila (48:37). U sledećem napadu je O’Brajant sjajno sazidao u reketu, a onda promašio horog. Crveno-beli su u prvom poluvremenu postigli 10 trojki iz 18 pokušaja, najefikasniji bio je Volden sa 13 poena.

19′ Kakva trojka Alekse Radanova, preko ruke protivničkog igrača. U ovim momentima je jedino Nedović bio raspoložen u atinskom velikanu i on je poenima i prodorima držao PAO na koliko-toliko pristojom zaostatku. Pogodio je dva slobodna bacanja za 48:33.

17′ Kako je Kuzmić napravio put Kori Voldenu koji je to lagano naslonio o tablu za 43:29. U sledećem napadu je Volden loptu odložio za Davidovca, što je krilni košarkaš lako rešio.

16′ Još jednom Ognjen Dobrić! Sjajno šutersko izdanje beka crveno-belih, kao i čitavog tima za velikih 41:27. Nažalost, ubrzo je napravio i treći faul zbog čega je morao da napusti igru.

15′ Kakva sekvenca Zvezde, Kolom je pogodio dve vezane trojke, a onda je i Ognjen Dobrić dodao poene iza linije 6,75 za 38:25.

14′ Dugo je trajao napad crveno-belih,a dodavanje Kolom bez gledanja je Papajanis odbio nogom. Na kraju Španac pogađa trojku za 32:23.

13′ Foster uspeva da pogodi iz reketa i da spusti razliku na devet poena (29:20). Crveno-beli su promašili nekoliko vezanih napada, a Papajanis je uspeo da pogodi uz prekršaj Ognjena Dobrića. Ovo je bila mini serija PAO od 5:0 za 29:23.

12′ U ovim momentima smo gledali nešto niže petorke, a Nemanja Nedović je pogodio dugu trojku. Odgovorio je Radanov ulaskom u reket za 27:18.

11′ Kori Volden se nalazi na zasluženom odmoru nakon što je postigao tačno polovinu poena Zvezde u prvoj deonici. Marko Jagodić-Kuridža pogađa za tri poena i odvodi crveno-bele na 25:15.

Prva četvrtina: C. zvezda – PAO 22:15

10′ Aleksa Radanov je odigrao sjajnu odbranu i zatvorio sve prilaze košu Zvezde. Džoni O’Brajant je napravio grešku u koracima u sledećem napadu. Bentil je iznudio faul Jagodića-Kuridže i nakon toga pogodio oba slobodna bacanja za 22:15.

Meč je oduševljeno posmatrao i Džordan Lojd koji je pohvalio igru  Korija Voldena:

9′ Aleksa Radanov je ušao u igru i ovo će biti njegovi prvi minuti u Evroligi ove sezone. Kakva trojka Korija Voldena, treća vezana trojka za 21:13.

7′ Kakvu trojku sada ubacuje Nemanja Nedović za 13:13, trenutak nepažnje crveno-belih je odmah kaznio. Odgovorio je Kori Volden sa dve vezane trojke za 19:13.

6′ Vajt je do sada čak tri puta pokušao za tri poena i nije pogodio, a O’Brajant je pogodio trojku. Sudije su odlučile da nakon toga pogledaju snimak i utvrđeno je da je igrač Zvezde gazio liniju prilikom šuta. Nakon poena Dejana Davidovca crveno-beli dolaze do prvog vođstva 11:10.

5′ Pogađa Ognjen Dobrić! Konačno trojka za crveno-bele koja je smanjila razliku Grka na 10:7. Nakon toga je usledio televizijski minut odmora.

3′ Prve poene za Crvenu zvezdu postigao je Ognjen Kuzmić sa linije za slobodna bacanja.

2′ PAO je bolje otvorio susret, pa je već nakon dva minuta imao prednost od 6:0.

1′ Krenuo je meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare