Foto: ABA liga

Sve zanimljive detalje sa utakmice pogledajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana prošli su u polufinale ABA Superkupa, pošto su rezultatom 89:78 savladali Megu.

Mega je od početka pokazala da će biti ozbiljan rival, a uspela je da se vrati i iz minusa od 15 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

U trećoj četvrtini Mega je bila najbolja, zaigrala je i dobru odbranu, dok su crno-beli nekim izgubljenim loptama dozvolili rivalu da se vrati.

Međutim, Partizan je zategao kada je trebalo u završnici, napravio mini-seriju i u poslednja dva minuta nije bilo velike drame.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Džejms Naneli sa 13 poena, dok su dvocifreni bili još i Frenk Kaminski sa 12, Pi Džej Dozir sa 11 i Zek Ledej, Kevin Panter i Uroš Trifunović sa po 10.

Kod Mege se istakao Andrija Jelavić sa 21 poenom i pet skokova, Nikola Đurišić je dodao 14 poena, dok je Omer Iliasoglu imao 11 poena i šest asistencija.

Crno-beli će u polufinalu odmeriti snage sa Igokeom, koja je bila bolja od Cedevite.

Foto: ABA liga

Iliasoglu je trojkom prekinuo seriju promašaja obe ekipe na startu, ali je Partizan odgovorio sa dve dvojke. Međutim, i Mega je imala dobre napade za 4:8, a viđene su i dve lepe rampe, po jedna sa obe strane. Trifunović je vezao dve trojke, a nakon tajm-auta pri rezultatu 10:10 Ledej je ubacio dva penala. Đurišić je iz prodora bio uspešan, a Jaramaz je promašio trojku. Ledej je lupio rampu Đurišića, a onda je ubacio dva penala.

U finišu prve četvrtine obe ekipe su se razigrale i raspucale, pa je rezultat bio 25:25.

Crno-beli su bolje otvorili drugu deonicu, napravili su veliku seriju i na krilima Nanelija otišli na dvocifrenu prednost. Međutim, Mega se nije predala, već je odgovorila i do poluvremena smanjila na 51:43.

Mladi tim Mege motivisano je krenuo u drugom poluvremenu, što se videlo i po rezultatu, kada je Topić proigrao Plavšića za 55:51.

Foto: ABA liga

Jaramaz je sa penala bio polovičan, Smailagić je promašio zakucavanje, ali je Partizan ipak napravio mini seriju od 4:0. Kobzisti je promašio trojku, ali je Jelavić u kontri lagano položio nakon atraktivnog dodavanja. Mega je sa penala smanjila na minus pet, Smailagić je prekinuo seriju rivala poenima iz ofanzivnog skoka, ali je rival opet odgovorio za 62:57.

Jović je nastavio svoju seriju za minus tri, a nakon dobre odbrane Topić je poentirao u kontri i to uz faul, pa je Obradović morao da uzme tajm-aut – 62:62. Partizan je prokockao još jedan napad, ali ni Mega svoj nije najbolje organizovala. Dozir je ubacio težak šut za dva, Mega je sa penala izjednačila, ali je Smailagić izveo dobar potez i upisao poene uz faul, a ni penal mu nije bio problem. Topić nije uspeo da realizuje prodor, ali je Jelavić uz zvuk sirene ubacio trojku za 67:67.

Kaminski i Kovačević su razmenili poene na startu poslednje četvrtine, a američki centar je uspeo da pogodi još jednom od tablu. Iliasoglu je iz veoma teške pozicije uspeo da pogodi za 71:71, ali je Panter kaznio lošu odbranu Mege trojkom i to iz drugog napada. Jelavić nije uspeo da vrati, kao ni Iliasoglu.

Foto: ABA liga

Kaminski je pod košem došao do lakih poena za 76:71, pa je Marko Barać morao da traži tajm-aut. Đurišić je bio siguran sa penala za minus tri, dok je Naneli bio polovičan. Kovačević je napravio faul u napadu, a Dozir je to kaznio na drugoj strani za 79:73. Jelavić je zakucao, Panter je promašio trojku na isteku napada, ali ni Đurišić nije bio precizan.

Partizan je izgubio loptu, ali Mega nije to naplatila. Trifunović je uz zvuk sirene iz prodora doneo poene crno-belima za 81:75, pa je Barać opet zvao tajm-aut. Topić je dobio rampu od Ledeja, a Smailagić je u tranziciji zakucao za osam razlike – 83:75.

Iliasoglu je promašio dva penala, a Ledej je odveo crno-bele na dvocifrenu prednost. Kovačević je nakon tajm-auta lako poentirao pod košem, a Panter je bio polovičan sa penala. Miljenović je bio siguran sa penala za 86:78, a na drugoj strani je Jaramaz ubacio iz prodora uz faul i bilo je jasno da je utakmica rešena.


Partizan – Mega 89:78 (25:25, 26:18, 16:24, 22:11)

Dvorana: Morača, Podgorica, Crna Gora. Sudije: Miloš Koljenšić, Radoš Savović, Vojislav Lepetić

Partizan: Vukčević 4, Ledej 10, Avramović, Koprivica 2, Panter 10, Smailagić 7, Jaramaz 4, Naneli 13, Trifunović 10, Anđušić 6, Dozir 11, Kaminski 12. Trener: Željko Obradović.

Mega: Paunović, Miljenović 2, Jelavić 21, Kobzisti 2, Milutinović, Iliasoglu 11, Đurišić 14, Kovačević 9, Plavšić 7, Jović 6, Topić 6, Malovec. Trener: Marko Barać.

PARTIZAN - MEGA 89:78

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar