Košarkaši Denvera pobedili su sa 94:89 Majami Hit u petoj utakmici velikog NBA finala i tako su postali po prvi put NBA šampioni u istoriji franšize!

Srpski košarkaš Nikola Jokić je predvodio svoj tim do pobede sa 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije.

Prve poene na meču postigao je centar Majamija Bem Adebajo, a Denver je u prva tri minuta već napravio četiri izgubljene lopte.

PROČITAJTE JOŠ

Maks Štrus je pogodio trojku, dok je prve poene za Denver postigao Kentavijus Kaldvel-Poup. Nervozno su ušli u duel igrači Nagetsa, i takva igra se nastavila sve do kraja prvog poluvremena.

Za prvih pet minuta smo videli samo devet poena, a nakon faula nad Džimijem Batlerom videli smo prvi tajm-aut na meču. Usledio je preokret domaćina nakon toga, ali je Adebajo postigao deset vezanih poena i time je usporio nalet Nagetsa.

Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Delimično za preokret Majamija bile su krive i sudije, koje su meč uvele u veliki broj prekida i faulova, te su starteri Denvera ušli u velike probleme u ranom delu meča.

Jokić je imao dva, Eron Gordon tri, a Džamal Marej takođe dva faula, od kojih je drugi bio diskutabilan.

Majami je prvu deonicu završio sa dva poena prednosti, koja je samo rasla do kraja poluvremena. Jokić je bio na klupi, Džamal Marej je promašivao i Majami je otišao na tada maksimalnih + 10.

Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Ipak, čim se vratio na teren, Jokić je napravio pravi „dar-mar“ i sjajnim potezima vratio Denver u igru. Pratili su ga Kaldvel-Poup i Kristijan Braun, ali je Kajl Lauri trojkom povećao prednost Majamija.

Nastavile su se cigle Denvera, koji je do kraja druge četvrtine šutirao 1/15 za tri poena, dok su sa linije penala bili nešto bolji sa učinkom od 3/8. Poenima Adebaja Majami je na poluvreme otišao sa sedam poena prednosti – 51:44.

U drugom poluvremenu gledali smo manje više istu sliku tokom cele treće deonice. Majami je imao prednost, a Denver nikako nije uspevao da vrati prednost.

Jokić je povukao u trećoj četvrtini, bio je jedini raspoložen i Denver je uspeo da uhvati priključak – 90:91.

Foto: AP Photo/Jack Dempsey

U četvrtoj je nastavljena rovovska borba i Denver se bolje snašao. Marej je pogodio neke šuteve, baš kao i Jokić, a na kraju su heroji Brus Braun i Kej Si Pi.

Ofanzivni skokovi, sjajne odbrane… to je donelo pobedu Denveru i titulu šampiona NBA.

Na kraju je Džimi Batler bio tragičar sa nekoliko promašaja u završnici i titula je otišla u Denver.


Denver Nagets – Majami Hit 94:89 (22:24, 22:27, 26:20, 24:18)

Dvorana: Bol Arena; Sudije; Dejvid Gantri, Džoš Tiven, Ed Maloj;

Denver: Marej 14, Kaldvel-Poup 11, Porter Džunior 16, Gordon 4, Jokić 28, B. Braun 10, K. Braun 7, Grin 4, Votson, Džekson, Čančar, Nadži, Brajant; Trener: Majk Meloun;

Majami: Vinsent 6, Lauri 12, Martin 10, Batler 21, Robinson 5, Adebajo 20, Štrus 12, Hajsmit, Jović, Zeler, Jurceven, Lav 3, Hezlem; Trener: Erik Spolstra;


BONUS VIDEO: Denver i Jokić su šampioni NBA lige

Denver - Majami - 94:89

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar