Foto: Srđan Stevanović/STARSPORT

Sve zanimljiva dešavanja sa meča pročitajte i pogledajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su SC Derbi u 22. kolu ABA lige rezultatom 90:70 u hali „Aleksandar Nikolić“.

Crveno-beli su tako prekinuli seriju od dva poraza u ABA ligi, odnosno od šest neuspeha na prethodnih sedam utakmica.

Ekipa Duška Ivanovića je dominirala većim delom meča, iako je SC Derbi pravio probleme u prvom periodu, koji umalo nije rešio u svoju korist.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je u drugoj četvrtini pobegla na dvocifreni plus, a na poluvreme je otišla sa prednošću od devet poena.

„Studenti“ su zapretili početkom trećeg perioda, ali se onda domaćin odlepio i do kraja bez problema držao dvocifreno odstojanje, koje je na kraju najviše zbog Fakunda Kampaca poraslo na 20 poena.

Kampaco je meč završio sa 23 poena, sedam asistencija i dva skoka, a drugi dvocifreni u dresu Zvezde bio je Stefan Marković sa 11 poena uz tri pogođene trojke.

Ognjen Kuzmić je bio na pragu dabl-dabl sa po osam poena i skokova, dok je Luka Vildoza imao devet poena, ali je samo na mahove bio raspoložen za igru i u šutu za poludistance i distance.

Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Kod SC Derbija najbolji je bio Dnailo Tasić sa 16 poena, dok je Flečer Megi imao 14 poena i četiri asistencije. Dobro se pokazao i Tomislav Ivišić sa 10 poena i sedam skokova, ali ot nije bilo dovoljno da se ozbiljno zapreti Zvezdi.

Crveno-bali su sada na skoru 18-3 i zauzimaju drugo mesto u regionalnom takmičenju, dok je SC DErbi na osmoj poziciji sa 10-12 i do kraja sezone će se boriti za plej-of.

Zvezda je bolje otvorila meč, Vildoza je pogodio za dva, a i Bentil je bio u ritmu za 9:5. Ipak, gosti su preko Megija i Hadžibegovića došli i do 14:14, ali je onda Bentil zakucao na asistenciju Kuzmića. Megi je pogodio još jednu trojku za vođstvo SC Derbija, ali je Zvezda u poslednja dva minuta prvog perioda preokrenula i došla do 29:26 i to nakon trojke Markovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Džon Holand je dobio minute na startu drugog perioda i to je iskoristio na najbolji mogući način, pošto je ubacio pet poena. čime je pokrenuo seriju domaćina za 37:28. Nakon toga usledile su greške i promašaji na obe strane, ali je Zvezda zbog rastrčanog Kampaca, ofanzivnih skokova Lazarevića i poena Kuzmića imala plus 13 u 18. minutu. Do poluvremena su gosti uspeli da smanje, jer su Vildoza i Ilić imali loše izdanje – 46:37.

Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Pavlićević je zapretio trojkom na startu trećeg perioda, ali je Vildoza promašao svoj ritam i povećao Zvezdinu prednst na 12 poena. Opet je usledila revija promašaja na dve strane, ali je Marković pogodio trojku i to kao odgovor na pogodak Megija sa distance. Crveno-beli su napravili seriju od 6:0 krajem trećeg perioda i tu je praktično rešeno pitanje pobednika – 70:56.

„Studenti“ su napravili mini seriju od 0:4 na startu poslednje deonice, ali je onda na scenu stupio Kampaco, pa je „probudio“ Zvezdu sa trojkom i poenima na prodoru uz faul. Očas posla je Zvezda imala plus 18 i meč je u mirnom ritmu priveden kraju.


ABA LIGA – 22. kolo

Petak:

Split – Mornar 91:80

/Mavra 20 – Pecarski 18/

FMP Železnik – Zadar 112:87

/Mur 31 – Božić 25/

Subota:

MZT – Igokea 78:84

/Mićović 18 – Đorđević 19/

Cedevita Olimpija – Cibona 91:85

/Kapusta 22 – Adams 19/

Nedelja:

Borac – Mega 80:86

/Hejl 30 – Đurišić 16/

Crvena zvezda – Studentski centar 90:70

/Kampaco 23 – Tasić 16/

Odloženo:

Budućnost – Partizan


Crvena zvezda – SC Derbi 90:70 (29:26, 17:11, 24:19, 20:14)

Dvorana: Pionir, Beograd, Srbija. Sudije: Denis Hadžić, Tomislav Stapić, Nermin Nikšić

Crvena zvezda: Kampaco 23, Vildoza 9, Holand 7, Lazarević 3, Mitrović 7, Martin, Ivanović 6, Ilić 1, Marković 11, Kuzmić 8, Petrušev 8, Bentil 7. Trener: Duško Ivanović.

SC Derbi: Magi 14, Pavlićević 5, Ivanović 9, Vučeljić, Slavković, Hadžibegović 9, Goranović, Tasić 16, T. Ivišić 10, Z. Ivišić, Drežnjak 7, Dogan. Trener: Andrej Žakelj.

Crvena zvezda - Studentski centar 90:70

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare