Crvena zvezda vs Baskonia Foto:EPA-EFE/L. Rico

Nastavlja se agonija crveno-belih u eliti

Košarkaš Crvene zvezde izgubili su od Baskonije u Vitoriji rezultatom 92:75 u meču trećeg kola Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je tako ostala bez pobede nakon prva tri kola, a jedini koji imaju skor 0-3 pored nje su Partizan i Bajern iz Minhena.

Španski tim je sa druge strane jedno od najpozitivnijih iznenađenja do sada, pošto je upisala sva tri trijumfa, od toga dva na svom terenu.

Baskonija je nešto bolje otvorila meč, ali je Zvezda na poluvreme otišla sa prednošću od 42:47. Domaćin je od starta trećeg perioda pokazao da želi preokret, brzo je do njega došao, a Zvezda se poprilično mučila u napadu.

Tokom četvrtog perioda Zvezda nije igrala agresivnu odbranu, jeftino je „prodala“ nekoliko lopti u napadu, a domaćin je u serijama pravio prednost koja je na kraju narasla i do rekordnih +17.

Crvena zvezda vs Baskonia Foto:KK Crvena zvezda

Veoma bitan faktor na ovom meču bio je šut za tri poena, pošto je Baskonija pogodila čak 19 takvih šuteva iz 36 pokušaja, što je neto manje od 53 odsto uspešnosti.

Najbolji u redovima Baskonije bio je Markus Hauvard sa 30 poena i tri skoka, a pogodio je čak sedam trojki iz 12 pokušaja. Najveću pomoć imao je u Darijusu Tompsonu koji je upisao 18 poena i četiri asistencije, a dvocifren je bio i Vanja Marinković sa 10 poena.

Kod Zvezde je Luka Mitrović briljirao sa 17 poena i osam skokova, a dobar je bio i Ognjen Dobrić sa 14 poena i pet skokova. Ben Bentil je u prvoj četvrtini najavio odličnu utakmicu, brzo je postao dvocifren, ali se do kraja mučio, pa je u poslednjoj deonici i „prodao“ dve bitne lopte.

Zvezda u petak od 20.45 gostuje Real Madridu, dok će Baskonija na svom terenu imati težak zadatak protiv Olimpijakosa.

Standings provided by Sofascore

Ekipa iz Vitorije je na krilima razigranog Marinkovića povela sa 7:4 u prva dva minuta meča, ali je Mitrović uzvratio, pa je Zvezda prišla na minus jedan. U tim trenucima Bentil je počeo da pogađa, dva puta je pocepao mrežicu sa trojke, ali je i Marinković odgovorio – 15:17.

Hauvard se razigrao pred kraj prve deonice, ali je u seriji bio i Dobrić. Njih dvojica su pogađali iz gotovo svih pozicija, a brzo je na semaforu bilo 31:29 za Baskoniju.

Nikola Ivanović je u tim trenucima bio izuzetno motivisan, pogodio je trojku, a zatim ukrao loptu i lagano položio. Martin je lupio rampu, a Petrušev je poentirao pod košem i trener Baskonije je morao da traži tajm-aut – 31:36. Hauvard je potegao iz velike udaljenosti i opet je bio uspešan. Ivanović je uzvratio pogotkom sa poludistance za 34:38.

Zvezda je potom stala u napadu, vezala je nekoliko promašaja, a BAskonija je to iskoristila za seriju 6:0 kojom je povela. Mitrović je poravnao rezultat, a Marković je na isteku napada pogodio trojku od tablu za 40:43. Kocar je uz dosta sreće ubacio loptu u koš, a Marković je sjajno utrčao i položio. Mitrović je bio zaslužan za vođstvo Zvezde u prvom poluvremenu, a Bakosnija je imala minus pet na pauzi.

Crvena zvezda vs Baskonia Foto:KK Crvena zvezda

Loše je Zvezda otvorila treću deonicu, koja ju je na kraju i koštala pobede. Homes i Gedraitis su pogađali za tri, pa je Baskonija povela sa 48:47.

Usledila je serija promašaja na obe strane, ali je to Martin prekinuo skokom u napadu i polaganjem. Mučila se Zvezda u napadu, nije dolazila do otvorenih pozicija za šut, a ono što je „potegla“ uglavnom je promašivala. Kostelo je pogodio trojku za 56:53, ali su Mitrović i Dobrić na kratko razbudili tim poenima. Ipak, crveno-beli su pred poslednjih 10 minuta gubili sa dva poena razlike.

Tompson je otvorio poslednju deonicu trojkom, a Bentil je bio samo polovičan sa penala. Kostelo je pogodio novu trojku, Dobrić je uspeo da smanji na minus pet, ali je Bentil izgubio loptu. Tompson je ispalio još jednu trojku, a mrežica je skoro ostala netaknuta – 68:60.

Crvena zvezda vs Baskonia Foto:KK Crvena zvezda

Bentil i Mitrović su gubili lopte u napadu, a kada se činilo da je gotovo pojavio se Petrušev. Centar Zvezde je uspeo da veže osam poena, približio je svoj tim na 78:72, ali je onda usledila nova serija domaćih. Hauvard i Tompson su bili raspoloženi za nadmetanje, pa je Baskonija napravila seriju 7:0 i pobednik je već tada bio poznat.

Zvezdina igra se potpuno raspala, pa su Kostelo i Sedekerskis dodali so na ranu i novom serijom 7:0 zatvorili meč.


EVROLIGA – 3. kolo

Utorak

Efes – Valensija 91:92

Žalgiris – Virtus Bolonja 68:65

Fenerbahče – Asvel 84:63

Makabi – Monako 78:70

Bajern – Barselona 73:84

Partizan – Olimpija Milano 75:80

Sreda

Alba – Panatinaikos 94:65

Baskonija – Zvezda 92:75

Real Madrid – Olimpijakos 87:89


Baskonija – Crvena zvezda 92:75 (23:24, 19:23, 17:10, 33:18)

Dvorana: Fernando Buesa Arena, Vitorija, Španija. Sudije: O. Latiševs, M. Difalah, R. Perandi.

Baskonija: Hauvard 30, Kostelo 8, Gedraitis 3, Sedekerskis 6, Tompson 18, Homes 9, Kocar 8, Marinković 10, Kuruc, Dijez, Raieste, Endiaje. Trener: Đoan Penjaroja.

Crvena zvezda: Bentil 11, Martin 2, Mitrović 17, Dobrić 14, Ivanović 11, Lazić 2, Adams 3, Petrušev 10, Holand, Raduljica, Lazarević, Marković 5. Trener: Vladimir Jovanović.

Baskonija - Crvena zvezda 92:75

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar