Foto:Starsport.rs ©

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP rezultatom 97:87 u hali "Aleksandar Nikolić" u prvom meču polufinala Superlige Srbije.

Zvezda je tako upisala čak 40. uzastopnu pobedu protiv FMP-a i došla na korak do plasmana u finale srpske lige, gde brani trofej.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su vodili većim delom meča, sjajno su otvorili susret, ali je FMP preokrenuo u trećoj deonici. Međutim, Jago dos Santos je blistao u tim trenucima, brzo je vratio prednost Zvezdi, pa su crveno-beli početkom poslednje deonice dodali gas i odradili odličan posao do kraja.

Najbolji pojedinac na meču bio je upravo Jago sa 25 poena, šest asistencija i tri skoka. Pomogao mu je Luka Mitrović sa 15 poena i 10 skokova, dok je Stefan Lazarević imao 11 poena, a Miloš Teodosić 10 uz sedam asistencija.

Kod FMP-a istakao se Matic Rebec sa 16 poena i osam asistencija, Aleksa Stepanović je imao 15 poena, a Jovan Novak 12 uz pet asistencija.

Sa druge strane žreba, Partizan je ranije tokom dana pobedio Megu i poveo 1-0 u seriji.

Foto:Starsport.rs ©

Zvezda je odlično otvorila utakmicu, Jago i Nedović su bili u odličnom ritmu, dok FMP u napadu nije blistao, pa su i kontre crveno-belih bile brze i uglavnom uspešne. Već nakon 10 mionuta igre bilo je 27:13, a nakon magije Miloša Teodosića i nekoliko neverovatnih poteza na semaforu je stajalo 33:17.

Delovalo je da će to biti lagan posao za Zvezdu u nastvaku susreta, ali se FMP probudio, ušao u seriju i preko Šaranovića prišao na 35:25. Rebec, Roberts i Stepanović su pogađali nakon trojke Lazarevića za 38:33, a onda je Nedović ušao u seriju vratio dvocifrenu prednost svom timu. Međutim, Rebec i Stepanović su imali spreman odgovor, pa je na velikoj pauzi bilo samo 45:42 za Zvezdu.

Foto:Starsport.rs ©

FMP ni početkom treće deonice nije dozvoljavao Zvezdi da se odlepi, ali je Dejan Davidovac pogađao i očuvao prednost neko vreme. Sredinom trećeg perioda Novak je trojkom doneo preokret i rezultat 55:57 na semafor, ali je onda Jago odgovorio serijom 6:0 i vratio prednost Zvezdi. Na ulazu u poslednju četvrtinu bilo je samo 70:65, ali su onda Jago i Lazarević vezali pet poena, pa je FMP reagovao tajm-autom.

Ni to nije pomoglo, Teodosić je ubrzo pogodio trojku, Lazarević dugu dvojku, a FMP je izgubio nekoliko lopti. Rebec je imao 2/3 sa penala, ali je Mitrović bio dominantan u reketu, dok je Ilić ubacio trojku iz kornera za 90:73. Do kraja nije bilo uzbuđenja, minute je upisao i mladi Andrej Kostić, koji je čak i položio u kontri za konačnih 97:87.


Crvena zvezda – FMP 97:87 (27:13, 18:29, 25:23, 27:22)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd. Sudije: Obrknežević, Vlahović, Stanković.

Crvena zvezda: Lazarević 11, Teodosić 10, Tompkins 6, Davidovac 7, Mitrović 15, Lazić 0, Bolomboj 5, Ilić 3, Nedović 13, Kostić 2, Jago 25. Trener: Janis Sferopulos.

FMP: Votson 2, Živanović 0, Rebec 16, Subotić 4, Roberts 7, Stepanović 15, Šaranović 7, Simović 10, Gagić 0, Novak 12, Kuzmić 8, Gašić 6. Trener: Saša Nikitović.

Crvena zvezda - FMP 97:87

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare