Foto: ABA liga

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost u beogradskoj Areni rezultatom 95:86 u 6. kolu ABA lige.

U prvoj deonici videli smo rezultatsku klackalicu, ali je Zvezda u drugoj bila veoma efikasna i sa 32 ubačena poena stekla dvocifrenu prednost do poluvremena. U trećoj deonici crveno-beli su se odlepili i na +17, ali se Budućnost nije predavala i uspela je utakmicu da uvede u neizvesnu završnicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Spuštala je nekoliko puta Budućnost razliku na četiri poena, ali je Zvezda svaki put imala spreman odgovor i u ključnim napadima poentirala.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Majk Tobi sa 23 poena i šest skokova. Odličnu partiju pružio je povratnik Nemanja Nedović sa 16 poena i četiri asistencije, ali i možda i presudnom trojkom na nešto više od minut do kraja meča. Šabaz Nejpir je imao 14 poena, dok je Miloš Teodosić ubacio 10 poea i podelio šest asistencija.

Kod Budućnosti su se istakli Marvin Džouns i Mekinli Rajt sa po 17 poena, dok je Brendon Pol imao 14.

Zvezda je sada na skoru 5-1, koliko imaju i Budućnost i Partizan. U narednom kolu crveno-beli igraju protiv Zadra u gostima, dok će Budućnost dočekati Split u Morači.

Foto: ABA liga

Obe ekipe su an početku utakmice bile precizne u po tri prva napada, a Buduććnost je preko Vilijams i Rajta stekla +7. Zvezda se nakon tajm-auta „probudila“, pa je uglavnom preko Davidovca i Tobija preokrenula na 21:18.

Početkom drugog perioda u centru pažnje bio je Miloš Teodosić, koji je ubacio trojku za +4, a onda sjajnom asistencijom uposlio Jaga, koji nije pogrešio u šutu za tri. Tobi i Megi su imali trojkaški obračun pred kraj prvog poluvremena, ali je Nejpir nakon ukradene lopte odveo Zvezdu na +10. Veoma efikasna druga četvrtina završena je poenima Rajta iz prodora, ali i trojkom Davidovca na drugoj strani uz zvuk sirene – 53:42.

Zvezda je održavala dvocifrenu prednost početkom trećeg perioda, imala i 61:44, ali su se onda aktivirali Rajt i Vilijams, pa je ubrzo na semaforu stajalo 63:56. Tobi je poentirao pod obručem, dok je Pol bio siguran sa penala, a onda trojkom doveo Budućnost na samo -4. Lazarević je sa penala bio polovičan, ali je Džouns ubacio poludistancu za 66:63. Teodosić je uz malo sreće pogodio trojku preko ruke, a Budućnost nije poentirala na kraju trećeg perioda – 69:63.

Foto: ABA liga

Teodosić je i početkom poslednje četvrtine ubacio važnu trojku za +9, a uz pomoć Tobija u napadu držao je Zvezdinu prednost – 84:75. Džouns je ubacio težak šut preko ruke na isteku napada, Zvezda nije pronašla poene, a Makundu je bio polovičan sa penala za -6. Teodosićeva trojka nije bila dobra, a Džouns je pod košem bio uspešan. Nedović je sa penala bio siguran, dok je Ros pronašao brze poene za 86:82.

Nejpir je ušao i odmah poentirao iz prodora, a Makundu je poentirao pod faulom, ali je promašio penal. Nedović je ubacio veoma važnu trojku iz driblinga preko ruke, pa je Mijović zatražio novi tajm-aut. Megi je bio siguran sa penala, a Bolomboj je doleteo i popravio promašaj Nedovića. Srpski bek je ubacio dva penala, a Budućnost je u poslednjem napadu promašila dva puta.

Ono što treba napomenuti jeste da je Adam Hanga započeo meč u petorci, ali se ponovo povredio i osetio bol u nozi, pa se nije vraćao u nastavku.


Crvena zvezda – Budućnost 95:86 (21:18, 32:24, 16:21, 26:23)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Luka Kardum. Gledalaca: 15.730.

Crvena zvezda: Lazarević 1, Teodosić 10, Hanga, Davidovac 9, Mitrović 4, Nejpir 14, Tobi 23, Bolomboj 4, Ilić, Nedović 16, Giedraitis 7, Jago 7. Trener: Janis Sferopulos.

Budućnost: Ilić, Megi 13, Ros 6, Makundu 5, Grbović, Džouns 17, Jagodić-Kuridža 2, Vilijams 10, Rajt 17, Popović 2, Pol 14. Trener: Petar Mijović.

Standings provided by Sofascore

ABA LIGA, 6. KOLO

Četvrtak

Studentski centar – Krka 84:70

Subota

Cibona – Mornar 73:72

Cedevita Olimpija – Borac 82:78

Nedelja

Mega – Zadar 91:81

Split – Partizan 53:76

Crvena zvezda – Budućnost 95:86

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 95:86

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar