Foto: Partizan/ABA liga

Košarkaši Partizana savladali su Megu u meču 10. kola ABA lige košem Rašona Tomasa, 79:77. Patizanu je ovo bila peta pobeda uz isto toliko poraza, dok Mega ima skor 7-3.

Mega je sjajno ušla u meč, briljirali su izabranici Vlade Jovanovića tokom prvog poluvremena, imali su ogromnih 19 poena viška, a dvojac Simonović – Petrušev činio se nezaustavljivim. A onda se Partizan razigrao… Uspeli su crno-beli na krilima Novice Veličkovića u trećoj četvrtini da priđu na -10, nakon čega je Pejdž vezao dve trojke, a Jaramaz šutem sa distance i zakucavanjem doneo prednost svojoj ekipi.

Uzvratili su gosti preko Smita i Momirova, došli do dva poena prednosti, ali je prvo Mozli uhvatio skok u napadu i doneo izjednačenje, a potom Tomas prvo izblokirao Petruševa, nadovezao se takozvanim „er-bolom“, da bi, nakon što su sudije pregledale snimak i loptu dodelile Partizanu, na šest desetinki pre isteka napada loptu ubacio u koš za veliki trijumf crno-belih.

Kod Partizana je prednjačio Miler Mekintajer sa 22, Pejdž je dodao 15, a heroj Tomas je imao samo tri poena, dok su kod Mege sjajni bili Petrušev sa 23 i Simonović sa 14, ali su najveći deo svojih poena postigli u prvom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ...

ABA liga, 10. kolo

Partizan – Mega 79:77 (16:27, 24:23, 16:15, 23:12)

Dvorana: Hala sportova „Ranko Žeravica“

Sudije: Uroš Obrknežević, Marko Juras, Vladimir Vesković

Partizan: Miler Mekintajer 22, Mika, Zagorac 4, Pejdž 15, Dangubić 2, Gordić 7, Jaramaz 5, Veličković 8, Janković 3, Tomas 3, Trifunović, Mozli 10

Mega: Mišković 2, Smit 8, Petrušev 23, Tepić 4, Kljajević, Momirov 6, Novak 10, Simonović 14, Jovičić, Cerovina 5, Kazalon 3, Langović 2

40′ Kakva rampa Tomasa!

Centar Partizana je sprečio zakucavanje Petruševa, ali je potom promašio šut za pobedu. Pet sekundi do kraja, sudije gledaju ko ima napad, 77:77. Lopta je bila za Partizan, a Tomas pogodio na 0.6 sekundi pre kraja napada za veliku pobedu crno-belih!

40′ Nebeski skok Mozlija

Promašaj Zagorca za tri uhvatio je Mozli, a potom svoj peti skok u napadu na utakmici pretvorio u izjednačenje, 77:77.

40′ Mega vodi!

Serija 6-0, Momirov na asistenciju Novaka koristi zicer, 77:75 za goste!

39′ Promašaj Pejdža, peta lična za Veličkovića

Nakon Partizanovog 21. promašaja za tri poena od 30 pokušaja, Veličković je faulirao Smita, a on sa penala poravnao, 75:75.

39′ Ušli smo u poslednja dva minuta

Crno-beli imaju 75:73 nakon slobodnih bacanja Smita.

38′ Zakucavanje za +4 crno-belih

Razigrao se Jaramaz, zakucao nakon kontre i asistencije Miler Mekintajera.

37′ Jaramaz!

Prvi poeni reprezentativca Srbije, i to u kakvom trenutku! Partizan vodi 73:71.

35′ Veličković predvodi crno-bele

Promašaj Pejdža za tri uspeo je Veličković da preusmeri ka Jaramazu, lopta je u nastavku stigla do Mozlija, koji je doneo novo vođstvo crno-belima, 70:68. Nadovezao se Novak lošim pasom za Petruševa, potom je neprecizan bio i Veličković za tri, a Novak nakon ofanzivnog skoka ponovo izjednačio, 70:70.

34′ Veliki promašaj Jaramaza

Mogao je Partizan i do +6, ali je Jaramaz nakon driblinga loše šutirao, promašio sve, da bi u narednom napadu Novak nakon sjajnog rolinga pogodio uz faul, a potom i sa penala doneo izjednačenje, 68:68.

34′ Veličković!

Kapiten Partizana pogodio je trojku, pa crno-beli nakon serije 12-0 imaju tri poena viška, 68:65. Mega u poslednjoj četvrtini još nije postigla koš.

33′ Izjednačenje!

Nešto preko dva minuta bilo je potrebno Partizanu za seriju 9-0, pa u poslednjih sedam minuta ulazimo uz egal, 65:65!

32′ Crno-beli su ponovo u igri

Cerovina je nakon promašaja napravio faul nad Miler Mekintajerom, sudije su procenile da je bila nesportska lična, Amerikanac je realizovao jedno, promašio drugo bacanje, a potom loptu poslao kroz noge Novice Veličkovića. Petrušev je napravio faul u napadu, svoj četvrti, a trener gostiju Jovanović je dobio tehničku grešku.

32′ Kakva serija Markusa Pejdža!

Vezao je bek crno-belih dve trojke iz tri pokušaja, Mega je odigrala nekoliko loših napada, pa su crno-beli došli u situaciju da nakon minusa od 19 poena sada imaju posed iz kog mogu i do izjednačenja!

31′ Partizan na -6

Pejdž pogađa trojku! Simonović je u narednom napadu igrao nogom, pa crno-beli imaju šansu dodatno da se približe.

Počinje poslednja četvrtina

Smeč Mozlija o kom smo vam pisali ranije:

30′ KAZALON!!!

Fantastičan koš postigao je Kazalon u poslednjim momentima, ali se koš sa pola terena o tablu nije važio – lopta je bila na ruci Meginog beka kada je vreme isteklo…

29′ Sjajna akcija Mege bez realizacije

Nije Mišković ispratio ideju Cerovine pa je lopta završila u autu, a Miler Mekintajer polaganjem primakao Partizan na minus od devet poena, 65:56.

28′ Petrušev ‘cepa mrežicu’

Mega ponovo ima 14 poena viška nakon druge trojke Petruševa, sa druge strane Veličković je bio neprecizan, ali Paritzan ima novi napad nakon faula Petruševa koji je Miler Mekintajer okončao sjajnom trojkom, 65:54.

27′ Smit prekida seriju Partizana

Prvo je pogodio za dva, zatim sjajno uposlio Momirova, razlika je ponovo dvocifrena, 62:51.

26′ Potencijalan problem za Partizan

Mozli je napravio svoj treći faul, a Veličković promašio trojku. Nadovezao se Petrušev lošim šutem, a Mozli iz reketa približio crno-bele na minus od sedam poena, 58:51.

25′ Crno-beli hvataju priključak

Pogodio je Gordić sa poludistance, Simonović napravio grešku u koracima, zatim napravio treći faul, a Partizan preko Veličkovića došao na -9, 58:49.

24′ Koš Pejdža pa Mozlijev smeč, ima li snage Partizan za preokret?

Markus Pejdž je postigao lep koš poslavši loptu prvo na vrh table, a potom u mrežu, da bi Mozli dodatno podigao svoje saigrače sjajnom blokadom. Ipak, Simonović sa penala vraća vođstvo na 14 poena.

23′ Sjajna Mega!

Prvo je Novak sjajno pronašao Momirova na ziceru, da bi Simonović povećao razliku u narednom napadu na 56:42.

21′ Petrušev nastavlja dominaciju

Naslonio je centar Mege loptu na koš za 52:40. Sa druge strane, nakon skoka Mozlija u napadu Gordić je pogodio za dva.

Počinje treća četvrtina

Potez dosadašnjeg toka utakmice

Iako smo videli nekoliko sjajnih poteza, jedan se izdvaja – asistencija Novaka i zakucavanje Simonovića:

Šut za tri pravi razliku

Mega je od devet pokušaja pogodila pet trojki, dok je Partizan šutirao dva puta više, ali pogodio dve manje (3/11). Takođe, Mega ima i deset skokova više, 22 naspram 12 Partizana, a kako su igrali gosti na ovom meču pokazuje i odnos asistencija – Mega ima 13, naspram samo pet Partizanovih.

Petrušev sa 17 i Simonović sa 10 poena predstavljaju nerešivu enigmu za crno-bele, dok je kod Partizana Miler Mekintajer sa 16 poena daleko najbolji pojedinac. Najbliži pratilac je Rade Zagorac sa sedam poena.

Poluvreme

Partizan je uspeo u završnici druge deonice sa linije za slobodna bacanja da smanji razliku, pa će na poluvremenu, nakon promašaja Smita u poslednjoj sekundi, imati samo deset poena minusa, 50:40.

20′ Partizan na -11

Kazalon je faulirao Pejdža, a bek domaćeg sastava ponovio bio precizan sa penala, pa Mega ima 11 poena razlike.

19′ Pejdž sa penala smanjuje

Mišković je u borbi za loptu nakon promašaja u napadu napravio faul nad Pejdžom, a plej crno-belih pogodio oba penala, 49:36.

Veče lepih poteza

Mega za sada briljira, ali su i jedni i drugi imali poteze za TV špice:

18′ Mekintajer na „koti 15“, ali…

Uspeli su crbi-beli da smanje prednost Mege košem Miler Mekintajera, ali Mega još uvek ima velikih +13.

17′ Konačno Partizan…

Pogodio je Pejdž trojku, potom su dobri bili i u odbrani igrači Saša Filipovskog, ali je sa druge strane Tepić sprečio bilo kakvu seriju crno-belih.

16′ Očajni napadi Partizana, Mega brutalna

Prvo je Tomas promašio a Petrušev iz kontre pogodio, a zatim je Miler Mekintajer promašio a Petrušev nastavio sa briljantnom partijom.

15′ Ništa ne ide od ruke crno-belima…

Prvo je Zagorac izgubio loptu, da bi potom Mika napravio faul uz podogak Cerovine, 41:26.

14′ Brutalan alej-up Mege!

Napadačka rapsodija Mege u hali „Ranko Žeravica“ upotpunjena je fantastičnom akcijom koju je na asistenciju Novaka zakucavanjem završio Simonović.

14′ Peti skok u napadu gostiju

Mega je preko Simonovića stigla do skoka u napadu, Tomas je napravio faul, pa Mega ima ponovo 13 poena viška, 37:24.

13′ Novak u stilu Navara

Lep koš postigao je Jovan Novak, sa jedne noge, i to za tri poena, dok je sa druge strane Miler Mekintajer prvo pogodio za dva, a potom je nad njim napravljen faul nakon kog je Jovanović zatražio minut odmora.

12′ Faul Petruševa, Mekintajer pogađa sa penala

Crno-beli se konačno upisali u drugoj četvrtini, Mega i dalje ima veliku prednost, 30:18.

11′ Kazalon za tri! 

Mega ponovo ima 14 poena prednosti.

Počinje druga četvrtina, prvi napad ima Mega.

10′ Mega ubedljiva nakon prvih 10 minuta

Prva deonica pripala je igračima Vlade Jovanovića, koji su, nakon pogotka Tomasa sa linije za slobodna bacanja, na prvi odmor otišli sa vođstvom 27:16.

10′ Zakucavanje Miler Mekintajera

Sjajan potez beka iz SAD, da li će ovo motivisati crno-bele?

8′ Drugi tajm-aut Partizana

Nakon kontre i poena Miškovića kojima je Mega otišla na 14 poena prednosti, Filipovski je morao da zatraži drugi tajm-aut kako bi sprečio ranu katastrofu svog tima, 26:12.

8′ Konačno trojka crno-belih

Promašio je Dangubić ceo koš sa poludistance, ali je lopta stigla nakon skoka u napadu do Miler Mekintajera, koji je pogodio trojku. Sa druge strane, precizan je bio Novak za dva poena, 24:12.

7′ Mozli drži crno-bele, ali nema spasa od Petruševa

Nakon promašaja Miler Mekintajera Mozli je zakucao i smanjio razliku gostiju, ali je ponovo briljantan bio Petrušev, pogodio uz faul ovog puta Tomasa, a potom sa penala povećao prednost svog tima na 20:9.

6′ Petrušev uz faul

Sjajno igra Mega, posebno Petrušev, koji je dobio loptu od Smita i uspeo da poentira uz faul Mozlija za dvocifrenu prednost Mege, 17:7.

6′ Kakva rampa Jankovića!

Petrušev je dobio loptu ispod koša, ali je realizaciju sprečio Janković sjajnom blokadom! Sa druge strane Dangubić je pogodio sa poludistance, ali je uzvratio Petrušev, 14:7 za Megu.

5′ Razmena trojki

Pogodio je Gordić, ali je odmah uzvratio Simonović, Mega ima 12:5.

4′ Loš napad crno-belih, raste vođstvo Mege

Saša Filipovski je nakon loše organizovanog napada svojih igrača i trojke Cerovine sa druge strane bio prinuđen da traži tajm-aut. Reziltat je 9:2.

4′ Ni Jaramaz ne pogađa

Loš šuterski početak crno-belih, Jaramaz nije pogodio otvorenu trojku, pa za sad imaju 0-3.

3′ Petrušev pogađa spolja

Prva trojka na utakmici, Mega vodi 5:2. Veličković promašio oba šuta za tri poena.

2′ Simonović za prednost Mege

Prvi koš postiže supertalentovani igrač Mege nakon skoka u napadu, 0:2.

1′ Bez poena na početku

Ni jedni ni drugi nisu iskoristili prvi napad.

Dobrodošli u prenos uživo na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare