Aleksa Avramović, Foto: Starsport

Košarkaši Partizana su pobedili Borac u rezultatom 75:68 (18:17, 13:14, 22:14, 22:23) u 19. kolu ABA lige.

Najbolji u Partizanu je bio Aleksa Avramović sa 20 poena i šest skokova, aodlični su bili i Ledej sa 13 poena i devet skokova i Lesor sa 11 poena i četiri skoka.

U Borcu su dvocifreni bili Todorović sa 13, Tomašević sa 11 i Novaković sa 10.

Delovalo je na samom staru utakmice da će Partizan doći do lake pobede. Dve trojke i ubedljivo vođstvo od 8:0 kao da je sve zavaralo. Međutim, brzo su crno-beli ušli u seriju promapaja, a gosti iz Čačka prvo sa linije slobodnih bacanja a zatim i trojkama uspeo da se vrati u egal.

PROČITAJTE JOŠ

Dobar je na startu bio Rodion Kuruc, ali je ušao u problem sa faulovima. Međutim taj period je obeležila teška povreda Save Lešića. On je prilikom jednog doskoka nezgodno stao i povredio koleno, pa su ga izneli sa terena.

Do kraja prve četvtine, Partizan je uspeo da se ponovo odlepi i povede sa 181, ali je zbog loših procenta šuta i grešaka dozvolio Čačanima da se sa dve trojke potpuno vrate u meč.

Na startu druge deoniuce, ekipa Marka Marinovića je uspela da veže pet poena i po prvi put povede. Videli smo veliku borbu do kraja prvog poluvremena, a nijedan iekipa nije uspela da se značajnije odlepi i na veliki odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom.

Slično kao i na početki meča, Partizan je krenuo i na startu drugog poluvremena. Avramović je sa osam poena i sjajnim potezima brzo doneo crno-belima dvocifrenu prednost.

To opet nije bilo dovoljno domćinu da meč uvede u mirnije vode.

Krenuli su da promašuju igrači Partizana po ko zna koji put u meču i Borac je pnovo uspeo da se vrati. Prišli su Čačani na samo četiri poena zaostatka u jednom trenutku.

Nekoliko dobrih poteza Ledeja je u završnici treće deonice donelo Partizanu osam poena prednosti.

U poslednjo četvrtini je PArtizan bio u stalnoj prednosti između pet i deset poena, ali sve do poslednjih sekunda utakmice nisu prelomili susret.

Lesor je odlično koristio snagu i iznuđivao faulove, ali je loše šutirao slobodna bacanja. Pogodio je pet od 10, a svi promapaji su došli u poslednjoj deonici.

Na minut do kraja je Partizan stigao do 11 razlike, ali je serija grešaka i trojke Borca neočekivano unelo dramu.

Hejl je imao priliku da trojkom na osam sekundi do kraja smanji zaostatak Borca, ali je promašio pa je Avramović sa linije slobodnih bacanja stavio tačku na meč.

Partizan sada ima skor od 15/3 dok je Borac na 6/11.

Partizan – Borac 75:68 (18:17, 13:14, 22:14, 22:23)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Nedović, Radojković, Vovk

Partizan: Panter 4, Kuruc 7, Vukčević, Ledej 13, Avramović 20, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 7, Glas 5, Lesor 11, Trifunović 2, Madar 4.

Borac: I. Đoković 4, Hejl 7, Sanadze 6, R. Đoković 3, Lopez 5, Tomašević 11, Pecarski 7, Lešić 2, Novaković 10, Todorović 13, Čarapić, Janković.

ABA liga 19. kolo

Partizan – Borac 75:68

Mornar – Budućnost 62:73

Nedelja

17.00 Zadar – FMP

19.00 Cedevita – Igokea

Ponedeljak

15.20 Mega – Crvena zvezda

18.00 Split – Cibona

Petak

Studentski centar – Krka 86:76

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sve detalje pratite na blogu Nova.rs.

40′ KRAAAJ Pobeda Partizana – 75:68

Malo je falilo da crno-beli sve prokockaju. Iamo je Borac šiut za tri poena na desetak sekundi do kraja. Da je lopta ušla bilo bi samo dva razlike. Ipak, Partizan se odbranio i onda je Avramović sa bacanja stavio tačku na ovaj meč.

39′ Borac se ne predaje – 71:63

Borc se ne predaje. Pokušali su brzom trojkom da se vrate u meč, ali nisu uspeli. Lesor je promašio dva slobodna bacanja i onda je usledila trojka Hejla.

38′ Avramović zapalio Pionir – 71:60

Dobra rola Lesora. Puni faulovima igrače Borca i pogaša bacanja. Deluje da je Borac malo posustao, ali se Hejl pojavio poenima. Ipak, Avramovi je trojkom doneo velikih devet razlike, a zatim i Ledeja za 11 posle ukradene lopte.

36′ Majstorije Pecarskog i Lesora – 64:58

Posle greške Kuruca u napadu, Pecarski je pogodio trojku posle koraka unazad. Problem za Borac je što svaku faul šalje Partizan na bacanja Lesor je iznudio prekršaj i pogodio jedno bacanje. Tomaševič je zatim iz tepke pozicije smanji na četiri razlike, ali je Lesor brutalnim zakucavanjem pto poništio.

34′ Partizan ispustio, pa vratio prednost – 61:53

Prišao je Borac na samo pet poena zaostatka, a onda je posle nekoliko pokušaja Lesor uspeo da postigne dva poena. Francuz je odmah napravio glupost i faulirao Sandzea u šutu za tri poena. Gruzijac je pogodio sva tri bacanja. dej je već u sledeem napadu na niskom postu iznudio faul i realizovao oba bacanja. Posle nerezonskog šuta Đokovića, Smailagić je poentirao na ofanzivnom skoku.

32′ Kucanje Kuruca i trojka Borca – 55:48

Posle početnih promašaja na obe strane, usledila je kontra i zakucavanje Kuruca. Borac je odgovorio trojkom i odbija da se preda.

Foto: Starsport

30′ Odlična završnica, Partizan uspeo da se odlepi – 53:45

Urodio je plodom tajm-aut Obradovića. Glas je pogodio trojku, usledili su i poeni Ledeja i Smailagića. Ledej je na kraju u poslednjim sekundama iznudio i faul za slobodna bacanja. Pogodio je jedno i doneo osam poena prednosti Partizanu.

28′ Obradović poludeo, tražio tajm-aut – 45:41

Uspeo je Partizan iz kontranapads preko Pantera da prekine seriju bez poena koja je trajala više od četiri minuta, ali je to bilo sve. Sanadze je u međuvremenu uzvratio kontrom i Obradović je pobesneo i tražio tajm-aut. Ponovo je neizvestan meč.

26′ Partizan ponovo očajan  – 43:37

Ponovo problemi za crno-bele. Ne mogu opet ništa da pogode, a Borac korak po korak smanjuje razliku. Promašeni šutevi i greške omogućavaju Borcu da se vrati u igru, Lošu sekvencu je odigrao Trifunović.

24′ Partizan usporito, prva trojka Borca – 43:34

Partizan je malo napadački posustao, Lesor je pogodio za dva, a konačno je i Borac trojkom pogodio prvi koš u nastavku.

22′ Avramović furiozno otvorio drugo poluvreme – 41:31

Kakav početak Avramovića. Osam poena na startu drugog poluvremena. Dve trojke i jedna dvojka. Pre nastavka susreta, Panter je držao motivacioni govor saigračima. Usledio je promašaj Borca i koš Lesora posle prelepog dodavanja Avramovića.

Foto: Starsport

20′ Partizan se pogubio, velika borba u završnici – 31:31

Raspala se igra Partizana u završnici poluvremena. Glas je promašio i treću trojku, a onda je usledio promašaj i izgubljena lopta Pantera. Za to vreme je Borac sa laka dva poena došao do plus dva. Borac je propustio priliku da ode sa prednošću jer su izgubili dve lopte u poslednjih 30 sekundi, pa je na poluvremenu nerešeno.

18′ Velika bitka za svaku loptu – 29:27

Partizan je dobrom odbranom uspeo da podigne razliku na pet poena, a Obradović je uveo i Kevina Pantera koga je izgleda nameravao da odmara. Ipak, novom trojkom Borac je za čas istopio zaostatak.

16′ Partizan promašuje, ali čuva prednost

Pecarski je posle ofanzivnog skoka oneo izjednačenje Borcu, a Partizan uspeo da vrati prednost. Međutim i dalje je primetan katastrofalan šut za tri poena, a u sivilo se utopio i Gregor Glas inače veoma pouzdan šuter.

14′ Serija Partizana za novi preokret – 23:21

Konačno je Avramović trojkom posle više od tri minuta postigao prve poene za Partizan u drugoj četvrtini. Posle dobre odbrane, lepo je Glas pogodio za dva poena sa poludistance.

Foto: Starsport

12′ Očajan šut Partizana, preokret Borca – 18:21

Užasan je Partizan u šutu za tri poena. Posle dva pogotka na početku meča, Partizan je trenutno na 2/10 za tri. Borac je to kaznio i trojkom preokrenuo rezultat.

11′ Borac izjednačio – 18:18

Partizan je nastavio sa lošim igrama u napadu. Dangubić je promašio sa poludistance, a onda je Ilija Đoković iznudio faul u šutu za tri. Pogodio je samo jedno za izjednačenje

10′ Borac trojkama ukkočio Partizan – 18:17

Furiozna završnica Borvca na kraju četvrtine. Sa dve trojke vratili su se na minus jedan, a Partizan je ponovo upao u crnu rupu kada je igra u napadu u pitanju.

8′ Sjajni potezi Kuruca i Ledeja – 18:11

Borac je pogodio neke poene sa slobodnih bacanja, ali je Partizan preko Avramovića, a zatim i sjajnih poteza Kuruca i Ledeja ponovo napravio razliku.

6′ Brutalna blokada Smailagića – 12:7

Vratio se Partizan u ritam, prvo je Madar pogodio sa poludistance, a onda je Smailagić spektakularno izblokirao igrača Borca u šutu za tri poena. Posle dobre odbrane je poentirao i Trufinović.

5′ Partizan u problemu, Borac u velikoj seriji – 8:7

Borac je posle smušenog početka pogodio i trojku i potpuno došao u egal. Posle još jedne loše akcije domaćih Borac je imao priliku i za preokret, ali su izgubili loptu.

Foto: Starsport

4′ Partizan ušao u seriju promašaja, borac se probudio – 8:4

Koprivica je nastavio seriju crno-belih poenima u reketu. Tek tada se Borac probudio i nakon dva faula uspeo sa slobodnih bacanja da se vrati u meč i smanji razliku. Ipak, sve je ostalo u senci povrede Save Lešića koji je posle jednog skoka završio na parketu i morali su da ga izneseu sa terena

2′ Partizan gazi Borac od starta – 6:0.

Sjajno je Partizan otvorio susret i nakon asistencije Glasa, Kuruc je pogodio trojku u prvoj akciji. Nakon izgubljene lopte Borca, Letonac je mogao polaganjem da veže pet poena. Međutim posle dobre odbrane usledila je trojka Smailagića za velikih 6:0.

Vukčevič u sastavu

Tristan Vukčević, poslednje pojačanje crno-belih se našao u sastavu Partizana. Videćemo da li će mu Obradović dati priliku.

Foto: Starsport

Partizan i Borac u novom okršaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar