Foto: ABA liga

Crno-beli zamalo prosuli sve.

Košarkaši Partizana su uspeli da se plasiraju u finale ABA Superkupa gde će se boriti za prvi trofej. Oni su posle neočekivane drame savladali Igokeu rezultatom 91:84 i čekaju poobednika duela Budućnost – Studentski centar.

Crno-beli su tokom drugog poluvremena vodili i sa 25 razlike, a u poslednju četvritnu ušli sa plus 20, ali je Igokea uspela da smanji na minus četiri i uvede meč u dramu koju je Partizan na kraju dobio.

#related-news_0

Obradović je u poslednjoj deonici dao priliku mlađim igračima i insistirao je da igraju do same završnice što je Igokea umalo iskoristila i napravila čudo. Meč je obeležio i povratak u tim Alekse Avramovića koji je u svom stilu mamamio aplauze i ovacije

Najefikasniji je bio Smailagić sa 15 poena, dok je Panter za 16 minuta postigao 13, a dvocifreni su bili i Kaminski sa 12 i Dozijer sa 11 za manje od 20 minuta na parketu. Avramović je imao šest poena uz četiri asistencije.

Dobro je otvorio Partizan meč i brzo postiogao sedam poena. Kaminski je pogađao i spolja i pod košem, a Dozijer davao ritam odbrani i ubrzavao napade.

Igokea je preko Mudija odmah odgovorila, ali je to bilo kratkog daha. Sjajan je Dozijer bio u odbrani, a raspucao se i Kevin Panter koji je serijom od sedam poena odlepio Partizan.

Vodili su crno-beli do kraja prve deonice izmeđi sedam i devet razlike do same završnice kada novom mini serijom odlaze na veliki 27:13 već posle prvih 10 minuta.

U drugoj deonici je Partizan uspeo da dodatno uveća prednost.

Igrali su crno-beli maksimalno odbranu i terali rivala na teške šuteve i izgubljene lopte, a sve je otišlo na viši nivo ulaskom Avramovića.

Uspela je Igokea u jednom trenutku da spusti na jednocifren zaostatak, kada je Avrmaović uz velike aplauze sve preokrenuo.

Uneo je ludačku energiju, sjajno čak četiri puta asistirao i trojkom uz zvuk sirene na poluvremenu odveo Partizan na 20 razlike.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u trećoj deonici i lako došao do 25 poena viška i potpune kontrole utakmice.

To je bio signal da Obradović u završnici treće deonice izvede sve nosioce i da veće minute Koprivicu, Vukčeviću, Trifunoviću, Jaramazu i Anđuđiću.

Odmah je rival iskoristio da smanji na minus 20 pred poslednju deonicu, a zatim i da polako kruni prednost. Prvo je sa dve trojke Igokea smanjila na 14, a Obradoviću nisu pomagali ni tajm-auti. Ipak, nije želeo da vraća glavne igrače i samo je Smailagića podigao sa klupe koji je odmah serijom poena vratio razliku na 14.

Činilo se da će to biti dovoljno kada je Jeremić počeo da rešeta za tri poena i Igokea je uspela da na manje od dva minuta do kraja priđe na četiri.

Uveo je tada i Dozijera, a Partizan je posle mnogo peripetija uspeo da odbije taj nalet i plasira se u veliko finale.

Partizan – Igokea 91:84 (27:13, 24:18, 29:29, 11:24)

Dvorana: Morača: Sudije: Koljenšić, Petek, Lepetić

Partizan: Vukčević 8, Ledej 4, Avramović 6, Koprivica 2, Panter, Smailagić 15, Jaramaz 1, Naneli 6, Trifunović 8, Anđušić 5, Dozijer 11, Kaminski 12.

Igokea: Bošković, Atić 1, Delalić 6, Tanasković 8, Stanković, Jošilo 8, Nakić, Nikolić 13, Gordić 9, Milosavljević 9, Jeremić 23, Mudi 7.

Partizan - Igokea 91:84

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare